Ministerie van Defensie

Militairen bundelen Afghanistan-ervaringen in boek

25 november 2009, 14.25 uur

Het eerste exemplaar van het boek Task Force Uruzgan is gisteravond door Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Broertjes overhandigd aan staatssecretaris Jack de Vries. Het boek bevat persoonlijke verhalen van naar Afghanistan uitgezonden militairen.

Het boek is het resultaat van de literaire trainingskampen, verzorgd door Volkskrant-redacteur Noël van Bemmel en de schrijver Arnon Grunberg. Tijdens deze workshops kregen de militairen tips en schijfadviezen om hun verhaal zo goed en aantrekkelijk mogelijk op papier te zetten.

Ervaringen

Boekcover: Task Force Uruzgan

Doel van de literaire trainingskampen en het boek is om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met de persoonlijke ervaringen van uitgezonden militairen naar Uruzgan. Lezers krijgen een indruk van het leven van een militair tijdens een uitzending. Vuurgevechten, gesprekken met Afghanen, maar ook het dagelijkse leven op de verschillende kampen zijn onderwerpen die aan bod komen in het boek.

Het boek ligt vanaf vandaag in de boekhandels. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt om de ontwikkeling van vrije pers in Afghanistan te ondersteunen.