Rode Kruis Vlaanderen

Music For Life : online lespakket over malaria voor de derde graad lager onderwijs

Studio Brussel en Rode Kruis-Vlaanderen gaan dit jaar de strijd aan tegen malaria. Speciaal voor de leerlingen van de derde graad lager onderwijs ontwikkelde Jeugd Rode Kruis een gebruiksvriendelijk online lespakket rond malaria. Dit lespakket is vanaf vandaag gratis te downloaden op www.jeugdrodekruis.be.

Het lespakket bevat onder andere het liedje âMugâ van Sesamstraat, dat de leerlingen aanzet tot nadenken over de problematiek : wereldwijd sterft er immers elke dertig seconden een kind aan malaria.

De leerlingen leren verder alles over malaria, ze ontdekken hoe mensen besmet raken en âduiken de wijde wereld inâ om te zien waar malaria het meeste slachtoffers eist. Onder begeleiding van de leerkracht steken de leerlingen vervolgens de handen uit de mouwen om samen een leuke activiteit rond malaria te doen. Dank zij de bijgevoegde handleiding kan de leerkracht alles in goede banen leiden.

Music For Life en Jeugd Rode Kruis

Jeugd Rode Kruis wil op een actieve manier bijdragen aan de inzamel- en bewustmakingscampagne rond Music For Life. Jeugd Rode Kruis heeft immers als doel om, door de organisatie van activiteiten en het inhoudelijk werken rond bepaalde themaâs, bij te dragen aan gezondheid en menselijke waardigheid. Met de opbrengst van de inzamelactie (van 19 tot en met 24 december, Glazen Huis te Gent) zal het Rode Kruis muggennetten aankopen en verdelen/ophangen/opvolgen.