Gemeente Harderwijk


Succesvolle informatieavond Stationsomgeving

25/11/2009

Dinsdag 17 november was de informatieavond over de plannen rondom toekomstige infrastructuur van de stationsomgeving van Harderwijk. De avond was goed bezocht. Meer dan 120 belangstellenden hebben de presentatie gevolgd.

Stedenbouwkundige John Breen van Urhahn Urban Disign presenteerde namens de projectgroep het plangebied, de plannen en de verschillende varianten. Hij legde uit dat ProRail het randstadspoor door wil trekken tot Harderwijk. Dit betekent elk kwartier een trein richting de randstad. Dan is een derde spoor nodig, waarbij een tunnel noodzakelijk is.

De eerste variant die de projectgroep presenteerde, is een tunnel in het verlengde van de Oranjelaan en Stationslaan. De voorkeur van de projectgroep gaat echter uit naar een variant met een tunnel onder het station door. Met deze variant kan ook het stadsimago van Harderwijk een nieuwe impuls krijgen. De projectgroep wil ook met de stationsomgeving aan de slag, maar concrete plannen hierover zijn nog niet gemaakt. Verder kwam naar voren dat de plannen nog erg globaal zijn. Er moeten nog vele essentiële keuzes gemaakt worden, waardoor nu nog veel onduidelijk is.

Tijdens de pauze werden vragen ingediend die voornamelijk over bereikbaarheid, de planning en over het groen van het Oranjepark gingen. Een groot deel van de vragen is op de avond zelf door deskundigen beantwoord. De beantwoording en de presentatie vindt u onder dit bericht.

De gemeente wil een klankbordgroep betrekken bij de plannen. Op de informatieavond stroomden de aanmeldingen hiervoor binnen. Omdat er veel aanmeldingen waren is er een selectie gemaakt. Op onze website leest u wie er in de klankbordgroep zitten. Donderdag 26 november komt de klankbordgroep voor het eerst bijeen. Daarnaast praat de gemeente ook met ondernemers uit de omgeving.

Bijlage:

1. Presentatie

2. Antwoorden op vragen

3. Leden klankbordgroep


____________________