Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 25 november 2009
POLITIE HOUDT BESCHONKEN BEGINNEND BESTUURDER AAN

VLAARDINGEN - De politie heeft hield woensdagochtend op de Parralelweg rond 01.30 uur een 32-jarige Rotterdamse automobilist aan die teveel had gedronken. Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder is ingevorderd.
Agenten zagen de man rijden op de Parallelweg . Hij voldeed niet aan een stopteken waarop een achtervolging ontstond. De bestuurder reed via de Westhavenkade de Vetteoordsekade op. Daar reed de man aanwezige paaltjes uit de grond. Via de Verheijstraat en de Stationstraat reed hij de man de Parallelweg weer op. Agenten konden hem daar alsnog tot stoppen dwingen. Op het politiebureau blies de verdachte 1055 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

POLITIE DOET INVAL IN TWEE WONINGEN
SCHIEDAM - De politie heeft dinsdagochtend een 30-jarige man aangehouden voor bedreiging en het bezit van verdovende middelen in de Verheijstraat. Agenten deden invallen in een woning in de Toon Verheijstraat en de Heuven Goedhartstraat omdat het vermoeden bestond dat het dealpanden betrof. In de woning aan de Toon Verheijstraat troffen agenten een man die hen met een samoeraizwaard in de hand tegemoet liep. De 30-jarige man werd overmeesterd en ingesloten op een politiebureau. In de woning werden onder meer diverse mobiele telefoons, simkaarten en verdovende middelen aangetroffen. In een andere woning, in de Heuven Goedhartstraat, werden verpakkingsmaterialen en een weegschaal aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

POLITIE HOUDT VIER MANNEN AAN VOOR AUTOINBRAAK
HELLEVOETSLUIS - In de Colenbranderstraat in Hellevoetsluis hebben vier Duitse mannen in de leeftijd van 23 tot 37 jaar maandagavond rond 21.45 uur geprobeerd een auto open te breken.
Twee getuigen zagen dat een busje met grote snelheid de straat inreed. Een bijrijder stapte uit en sloeg de ruit van een daar geparkeerd staande auto in. De twee getuigen riepen dat ze de politie hadden gebeld en probeerden de autokraker te overmeesteren. De man wist echter weer in het busje te komen, dat daarna hard wegreed. Agenten troffen het busje korte tijd later aan op de Kanaalweg Westzijde. Op dat moment zaten er vier mannen in, variërend in leeftijd van 23 tot 37 jaar en allen afkomstig uit Duitsland. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn en twee anderen konden zich niet legitimeren. Ze zijn allen aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.