Gemeente Echt-Susteren


Startmanifestatie LEDâs DOE HET succesvol!
Startmanifestatie-wethouder Bocken met basischoolleerlingen van de Violier op de Fiets naar de startmanifestatie LEDs DOE HET op het

Naar aanleiding van de landelijke campagne âVal op, fiets verlichtâ van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, startte de gemeente Echt-Susteren op 20 november met de fietsverlichtingscampagne âLEDâs, DOE HET!â. Voor de start van de campagne vond een startmanifestatie plaats. Verschillende basisschoolleerlingen van groep 7&8 in onze gemeente en leerlingen van het Connect College waren bij de startmanifestatie aanwezig.

De startmanifestatie bestond uit een Laser- /geluidshow, die de door de aanwezige leerlingen met veel enthousiasme werd ontvangen. Wethouder Bocken (Verkeer) was ook bij deze startmanifestatie aanwezig en ging met de leerlingen van basisschool de Violier per fiets naar de startmanifestatie.

Doel van de campagne
Met de start van deze campagne worden leerlingen er op gewezen dat ze moeten beschikken over werkende fietsverlichting en reflectie, dat ze verlichting ook aanzetten in het donker en bij weersomstandigheden met slecht zicht. Aan 740 leerlingen van basisscholen in Echt-Susteren zijn fietsverlichtingssetjes uitgedeeld, waarmee ze goed verlicht op weg kunnen.

Wij accepteren geen verkeersslachtoffers!

Deze stelling is afgeleid van het nieuwe beleid van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). De gemeente Echt-Susteren had tot 2007 relatief gezien een grote toename van verkeersslachtoffers in Limburg. Naast de infrastructurele verbetering is zij een campagne gestart - word geen verkeersslachtoffer!- om de bewustwording en het gedrag van haar inwoners ten aanzien van verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. Het project âLEDâs, DOE HET!â maakt deel uit van deze campagne.

Samenwerkende partners

Aan het project âLEDâs, DOE HET!â werken het Regionaal MobiliteitsOverleg (RMO) Weert-Roermond, de politie Limburg-Noord, Veilig Verkeer Nederland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) samen. In het RMO zijn de gemeenten Beesel, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert vertegenwoordigd. Ook Essent is bij het project betrokken. Voor meer informatie over het verkeersproject âLEDâs, DOE HET!â kunt u contact opnemen met de gemeente Echt-Susteren via telefoonnummer: 0475-478 478 t.a.v. Irma Huis in ât Veld.

Â

Logo word geen Verkeersslachtoffer 1.JPG