Gemeente Echt-Susteren


Echt-Susteren gastheer voor vaccinatie Mexicaanse griep

In sporthal âIn de Bandertâ in Echt vindt sinds maandag 23 november de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep bij kinderen plaats. Zoân 1534 kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en ouders van kinderen tot zes maanden zijn opgeroepen om deze week gevaccineerd te worden. De gemeente Echt-Susteren heeft samen met de GGD Limburg-Noord de priklocatie verzorgd. De tweede vaccinatie zal plaatsvinden in de week van 14 december 2009.

Burgemeester Akkermans en wethouder Wolters van de gemeente Echt-Susteren bezochten maandag de sporthal. Akkermans: âHet is goed te zien dat we door samenwerking met GGD Limburg-Noord op korte termijn een voorziening kunnen creëren voor een grootschalige vaccinatie. Het geeft aan dat Echt-Susteren met sporthal âIn De Bandertâ over een locatie bezit die voor vele doeleinden te gebruiken is, bedoeld voor de gehele gemeente.â

Â

De gemeente en de GGD zijn tevreden over het verloop, zeker gezien de korte voorbereidingstijd. Alle materialen zijn aanwezig, degenen die prikken zijn goed geïnstrueerd en de ouders en kinderen volgen de instructies op.