Witteveen en Bos

Dijkverbetering regio Amsterdam

De combinatie Royal Haskoning/Witteveen+Bos heeft twee raamovereenkomsten met Waternet getekend om in Amsterdam en omstreken regionale waterkeringen op het gewenste veiligheidsniveau te brengen. Het doel is om in 2015 de veiligheid van de waterkeringen op het gewenste niveau te hebben.
Middels de raamovereenkomst 'Toetsen van dijken' wordt beoordeeld of een dijk voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. In de raamovereenkomst 'Dijkverbeteringen' worden ontwerpen en contracten opgesteld om dijken te verbeteren, zodat deze aan de laatste veiligheidsnormen voldoen. Belangrijke aspecten bij het maken van de ontwerpen zijn inpasbaarheid in de omgeving en het creëren van draagvlak bij betrokkenen.

Verder is afgesproken dat Waternet en Royal Haskoning/Witteveen+Bos kennis gaan delen en ontwikkelen, met een accent op innovatie. De combinatie Royal Haskoning/Witteveen+Bos behaalde voor beide raamcontracten de hoogste score. Het zijn dan ook bij uitstek projecten waar de combinatie Royal Haskoning/Witteveen+Bos van toegevoegde waarde is. De looptijd van de twee raamovereenkomsten bedraagt drie tot vijf jaar.

Waternet is de gemeenschappelijke (uitvoerende) organisatie van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam. Zie ook www.waternet.nl.