RTL Group

Finale So You Think You Can Dance: nek-aan-nekrace tussen Angelo, Els, Evelien en Michael

Wie mag zich na al die weken vol spanning, doorzettingsvermogen en sensationele dansoptredens de meest favoriete danser of danseres van de Lage Landen noemen? Wordt het hiphop-casanova Angelo, de modern/jazz-danseres Els, de modern/klassiek ballet-geschoolde Evelien of de balletdanser Michael? Aanstaande zondag om 19.55 uur bij RTL 5 staan deze vier toptalenten recht tegenover elkaar in het heetst van de strijd: de finale van So You Think You Can Dance.

De laatste show belooft een zinderend geheel te worden met twee opvallende groepschoreografieën, spectaculaire duo-optredens en adembenemende solo performances. In de eerste groepschoreografie staat de Top 18 nog eenmaal samen op het podium in een spannende dans op het bekende Pink Panther-nummer. Daarna maken de vier finalisten zich op voor de nek-aan-nekrace waarbij ze allemaal koppels vormen met elkaar. Op onder andere vier songs van Michael Jackson laten ze hun dansskills voor de allerlaatste keer zien in So You Think You Can Dance. Zo dansen Evelien en Angelo samen de Tango, Els en Michael de Rumba, Evelien en Michael een hiphop lyrical en doen Angelo en Els een moderne dans op Ben van The King Of Pop. Daarnaast vormen de twee mannen samen een front in een opzwepende hiphop fast-choreografie en zijn de girls samen te zien in een verhitte jazz-performance op Michael Jacksons Dirty Diana. Ook zijn Angelo, Els, Evelien en Michael nog te zien in een groepschoreografie op een nummer uit de musical Hairspray.

In deze laatste uitzending van het populaire RTL 5-dansprogramma vormt de kijker de jury. Juryleden Dan Karaty, Jan Kooijman en Nicky Vernieuwe kunnen naast hun vakkundige oordeel én hun eigen voorkeur niets inbrengen. Eindelijk komt er na een felle dansstrijd antwoord op de prangende vraag: Wie gaat er naar huis met die gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, het geldbedrag van 20.000 euro én een optreden in de Nederlandse musical Hairspray?

Uitzending RTL 5, So You Think You Can Dance Finale, zondag tussen 19.55 en 22.15 uur. Herhaling: RTL 5, maandag tussen 22.40 uur en 1.00 uur.

Website: soyouthinkyoucandance.nl

---

Noot aan de redactie: NVoor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Fotos van de vier overgebleven dansers en van het presentatieduo zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.