Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 25-11-2009

Tilburger en Bredanaar aangehouden na mishandeling agenten

OOSTERHOUT: Twee mannen, een 30 jarige Bredanaar en een 35-jarige Tilburger zijn dinsdagavond aangehouden op een parkeerplaats aan de Beneluxweg. Zij hebben daar tijdens een routinecontrole een mannelijke agent en zijn vrouwelijke collega mishandeld. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Tegen de Bredanaar wordt ook proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden onder invloed.

De politie kreeg rond 22.45 uur een melding dat op een parkeerplaats aan de Beneluxweg twee mannen rondreden terwijl zij beiden onder invloed van alcohol waren. De agenten troffen op de parkeerplaats de bestelauto en de melder aan. Hij vertelde dat hij door twee mannen zo bedreigd was, dat hij snel was weggereden. Hij wees op de twee mannen die hij bedoelde en vertelde ook welke van de twee mannen in de bestelauto gereden had. Van vernielingen bleek geen sprake te zijn. De agenten gingen vervolgens het verhaal van de melder controleren. Het duo, dat zichtbaar onder invloed was van alcohol, weigerde zich te legitimeren . Ook scholden zij de getuige uit

Plotseling werden de agenten door de mannen aangevallen, de mannelijke agent werd tegen zijn linkeroog geslagen en getrapt tegen zijn lichaam. Zijn vrouwelijke collega werd aan haar haren getrokken en op haar nek geslagen. Zij riep via de portofoon om assistentie.
Uiteindelijk konden de twee agressieve mannen met hulp van extra agenten en behulpzame burgers onder controle gebracht worden. Zij zijn ingesloten. De mannelijke agent liep een pijnlijk linkeroog op. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis zijn dienst voortzetten. Zijn vrouwelijke collega liep zware hoofdpijn en een lichte hersenschudding op. Zij moest haar dienst staken. Beide agenten hebben aangifte gedaan.

Zes parkeerbonnen in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie heeft dinsdagmiddag een controle gehouden gericht op de parkeerschijfzone in het centrum van Kaatsheuvel. Tijdens de actie bleek dat in de Hoofdstraat zes automobilisten geen parkeerschijf in het voertuig hadden liggen. Deze auto's hebben een parkeerbon gekregen.

Oosterhoutse politie arresteert tien bromfietsdieven

OOSTERHOUT De politie van het team Oosterhout heeft in de afgelopen drie weken maar liefst tien verdachten, Oosterhouters in de leeftijd van 14-17 jaar, aangehouden in een onderzoek naar bromfiets- en scooterdiefstallen. Met de arrestaties zijn zes bromfietsdiefstallen en de diefstal van een betonschaar opgelost.

De zaak kwam aan het rollen op woensdagavond 4 november jl. De 40-jarige eigenaar van een gestolen snorfiets zag tot drie keer toe die avond zijn tweewieler met daarop twee mannen door het centrum van Oosterhout rijden. De derde keer lukte het de politie om de twee verdachten, twee jongens van 14 en 15 jaar uit Oosterhout, op de Mathildastraat bij de bushalte aan te houden. De snorfiets stond bij een horecazaak aan de Klappeijstraat. Deze brommer was op 2 november 2009 gestolen vanaf de Keiweg

Tijdens het vervolgonderzoek kwamen nog acht jongens uit Oosterhout in beeld in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, die in wisselende samenstelling betrokken waren bij de diefstal van in totaal zes scooters en brommers en een betonschaar waarmee de sloten geforceerd werden. Ook deze jongens werden aangehouden en verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij ken elkaar van vriendenclubs en soms van school. De brommers werden onder meer gestolen vanaf
Arkendonk en Arendshof. De bromfietsen werden nadat er mee gereden was vaak weer gedumpt.

Motorrijder moet rijbewijs inleveren na gevaarlijk rijgedrag

WAALWIJK: De politie heeft vanmorgen omstreeks 11.20 uur op de Groen van Prinstererlaan een 20-jarige Waalwijker bekeurd voor gevaarlijk rijgedrag. De motorrijder moest zijn rijbewijs inleveren. Agenten zagen dat de verdachte met zijn motor op de Akkerlaan met hoge snelheid op zijn achterwiel reed. Verder reed hij over een fietspad waarop ook diverse voetgangers liepen. Vervolgens negeerde de man een stopteken. Er werd vervolgens naar deze motor uitgekeken. Even later zagen andere agenten de motor weer rijden, nu gaf de bestuurder wel

Aanrijding letsel in Oosterhout

OOSTERHOUT: Vanmorgen heeft omstreeks 06.15 uur een eenzijdig
verkeersongeval plaats gevonden op Vijf Eikenweg. Een 46-jarige Duitse man reed met zijn auto met naast een 47-jarige landgenoot vanuit Rijen in de richting van Oosterhout. Volgens de mannen moesten zij uitwijken voor een tegemoetkomend busje. De bestuurder verloot vervolgens de macht over het stuur en botste met zijn auto tegen een boom. Beide mannen zaten bekneld en moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Zij werden met ambulances overgebracht naar een ziekenhuis in Breda.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 25-11-2009 15:28 | © Regio Midden en West Brabant |