Gemeente Zederik


Samen werken aan veiligheid

Ook Zederik was met een stand vertegenwoordigd op de Veiligheidsdag.

Op donderdag 19 november jl. was de Regionale Veiligheidsdag in Puttershoek. Gemeenten, politie en justitie kwamen bij elkaar om te bekijken hoe inwoners betrokken kunnen worden bij het bevorderen van de veiligheid. Vooral de nieuwe media, zoals internet en de mobiele telefoon, kwamen aan bod.

Tijdens de Regionale Veiligheidsdag werd duidelijk gemaakt welke nieuwe manieren er zijn om de burger actief te betrekken bij veiligheidsvraagstukken. De bijeenkomst werd geopend door de voorzitter van de Veiligheidssociëteit, burgemeester J.F. Koen. Vervolgens een attractief programma met de visies van de heren Pieter Tops, hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en lid van het College van Bestuur van de Politieacademie en Vincent Everts, trendwatcher met betrekking tot de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media.

Tijdens de bijeenkomst werd actief via Twitter en SMS gereageerd. Hetgeen een leuke dynamiek opleverde.

Veiligheidssociëteit
De Regionale Veiligheidsdag wordt georganiseerd door de Veiligheidssociëteit Zuid-Holland-Zuid. De sociëteit, met als voorzitter J.F. Koen, burgemeester van de gemeente Zederik, is een regionaal platform veiligheid. De sociëteit heeft als doel de partners in veiligheid enthousiast te maken om lokale veiligheidsproblemen gezamenlijk aan te pakken. In dit kader wordt eens per twee jaar een Regionale Veiligheidsdag georganiseerd om kennis en ervaringen te delen. Kijk voor meer informatie op www.veiligheidssocieteit-zhz.nl.

De heer G.P. van de Beek, lid begeleidingscommissie Veiligheidssociëteit ZHZ

en Hoofdofficier van het parket Dordrecht bedankt burgemeester Frank Koen

voor zijn inzet als voorzitter. "Hij kwam, zag en...."