Gemeente Veere


Wethouder overhandigt eerste Groene Vlag

Project tegen zwerfvuil in het buitengebied

Wethouder Bostelaar heeft op woensdag 25 november de eerste Groene Vlag uit aan dijkgraaf Gosselaar van waterschap Zeeuwse Eilanden uitgereikt. Het waterschap ontving de Groene Vlag voor de participatie in het project tegen zwerfvuil in het buitengebied. Met dit project is een eerste aanzet gegeven voor de samenwerking tussen waterschap Zeeuwse Eilanden en de gemeente om het buitengebied schoon te maken en schoon te houden.

Project tegen zwerfvuil in het buitengebied
In totaal maken zoân drie tot vijf personen van Sociale Dienst Walcheren, onder leiding van Letàdoor Orionis, zeven maanden lang, het buitengebied schoon. Eind juni begonnen zij met de Dijk en de Kreek in Westkapelle. De werknemers maken verder de doorgaande wegen in de gemeente Veere en de fietspaden langs de kust schoon. Letà begeleidt mensen van Sociale Dienst Walcheren en is een zelfstandig werkvoorzieningschap, gesubsidieerd door de gemeenten op Walcheren.

De Groene Vlag
De Groene Vlag is een campagne van de gemeente Veere met als doel inwoners en bezoekers bewust te maken van het belang van een schone en natuurlijke leefomgeving en een goede beeldkwaliteit. De slogan is niet voor niets: âNatuurlijk trots op de gemeenteâ. Centraal in de campagne staat de groene vlag zelf. De vlag is ontworpen door beeldend kunstenaar Michiel Paalvast uit Veere. De vlag wordt geplaatst in gebieden waar zowel de gemeente als haar inwoners met recht trots op mogen zijn en bij bedrijven en instellingen die zich inzetten voor een schone leefomgeving. waterschap Zeeuwse Eilanden had de eer om de eerste vlag in ontvangst te nemen en deze samen met wethouder Bostelaar te hijsen bij het steunpunt van het waterschap aan de Baayenhovenseweg/Loodholseweg te Grijpskerke.