Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 25-11-2009

Politie houdt hennepruimdag

OUDENBOSCH: Het politieteam Mark en Dintel rolde dinsdag tijdens een districtelijke hennepruimdag een aantal hennepkwekerijen in Oudenbosch op.
Aan de Ankerstraat werden in een woning 90 hennepplanten en 1768 hennepstekken aangetroffen. Ook bleek de verzegeling van de meter te zijn verbroken. Na controle door het energiebedrijf rees het vermoeden dat de meter was gemanipuleerd. De 35-jarige bewoner van het pand is aangehouden en verhoord.

In een woning in de Molenstraat werd een hennepkwekerij aangetroffen met 898 hennepplanten. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding. Een meting op het stroomnet door de energiemaatschappij onderschreef het vermoeden van een hennepkwekerij.
De politie heeft de planten en de kweekapparatuur in beslag genomen. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te zijn afgetapt.

In garageboxen aan de Bosschendijk werd een hennepkwekerij met 409 hennepplanten gevonden. Ook werden er hennepresten gevonden. Dit was bij elkaar 4780 gram.
De kwekerij, die verdeeld was over vier garageboxen, is geruimd en het energiebedrijf heeft de meter meegenomen voor onderzoek.

Tegen de eigenaren van de hennepkwekerijen zal proces-verbaal worden opgemaakt. Degenen die niet bij het ruimen van de kwekerijen werden aangehouden zullen later alsnog worden aangehouden en zullen zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Fietser aangehouden in verband met auto-inbraak

ROOSENDAAL: De politie wilde op dinsdagavond een fietser een stopteken in de Dunantstraat. De fietser voerde geen verlichting en de politie wilde hem daarom aanspreken. Hij negeerde het stopteken en reed door. De politie volgde de man, maar raakte hem in de Stoopstraat kwijt. Korte tijd later werd de fiets van de man aangetroffen in de
Marconistraat. Bij de fiets lag ook een navigatiesysteem. Door meerdere agenten werd in de omgeving gezocht naar de man. Op een gegeven moment zie t de politie de man over een aantal daken klimmen in de richting van de Marconistraat. Nabij de Van Coothlaan hield de politie een 33-jarige verdachte uit Roosendaal aan. Op de route die de man zou hebben gefietst werd een opengebroken auto aangetroffen. Na contact met de eigenaar van de auto bleek dat het navigatiesysteem uit de auto was weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen. De politie stelde de man in verzekering

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 25-11-2009 16:30 | © Regio Midden en West Brabant |