Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 25-11-2009

Man aangehouden na vernieling auto

BREDA: Een groepje jongeren uit Made, Dongen, Breda en Geertruidenberg alarmeerde woensdag rond 04.30 uur de politie, nadat ze belaagd waren door een man. Het groepje jongeren, in de leeftijd van 18 tot 28 jaar, liep vanuit de binnenstad richting de parkeerplaats aan de Adriaan van Bergenstraat. Hierbij werden ze gevolgd door een bekende van hen die hun aandacht probeerde te trekken. Toen duidelijke werd dat men hier geen behoefte aan had, werd de man boos. Hij had een stuk gereedschap in zijn handen en daagde de mannen in de groep uit. Hij probeerde hen zover te krijgen met hem te vechten. De man viel een groepslid aan en er ontstond een strubbeling. Hierbij liep de man een hoofdwond op. Toen de jongeren in hun auto stapte om weg te rijden, begon de man met het stuk gereedschap op de auto te slaan, aldus de jongeren. Reden voor zijn gedrag was onduidelijk.
De politie hield een 23-jarige Bredanaar aan voor de vernieling. Hij is voor de hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd ter controle. Nadat er een pleister op de wond was geplakt is hij meegenomen naar het politiebureau.
Van de 20-jarige eigenaresse van de auto, een vrouw uit Made, is aangifte opgenomen van vernieling.

Scholier aangehouden voor bezit vuurwerk

BREDA: Op een school in Breda-Noord werd dinsdagmiddag een 13-jarige jongen uit Breda aan gehouden voor het bezit van vuurwerk. In het kluisje van de jongen werd door medewerkers van de school illegaal vuurwerk aangetroffen. Medewerkers van de school namen contact op met de wijkagent. Deze hield de jongen. Hij verklaarde dat hij het vuurwerk van een bekende had gekocht en het mee naar school had genomen om aan zijn klasgenoten te laten zien. De 13 nitraten zijn in beslag genomen ter vernietiging.

Hennepruimdag: 684 hennepplanten, 21 kilo softdrugs en 1500 joints

BREDA: Tijdens een districtelijke hennepruimdag ging de politie dinsdag meerdere panden in het werkgebied binnen.
In een pand in de Boschstraat werd ruim 15 kilo hennep, bijna 6 kilo hasj en bijna 1500 joints. De drugs zijn in beslag genomen ter vernietiging. De politie kwam de drugs op het spoor aan de hand van een anonieme melding. In het pand werden een 46-jarige man uit Den Hout en een 50-jarige man uit Breda aangehouden. Na verhoor zijn de twee in vrijheid gesteld.

In een woning aan de Arenberglaan werd een kwekerij met 384
hennepplanten aangetroffen. In twee ruimten van de woning werden planten aangetroffen. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme melding. De stroom in de woning bleek illegaal te zijn afgetapt. De stroom is door de energiemaatschappij afgesloten. De 26-jarige eigenaar van de woning is aangehouden. Hij verklaarde dat hij in verband met financiële problemen de kwekerij had opgezet. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

In een woning aan het Buitenerf werd een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 300 hennepplanten. De planten stonden op de
bovenverdieping van de woning. De planten en de bijbehorende
kweekapparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. Op het moment van het binnentreden door de politie was er niemand aanwezig in de woning. De bewoner(s) zullen later door de politie worden gehoord in verband met de
kwekerij.

In een woning aan de Fellenoordstraat werden de resten van een hennepdrogerij aangetroffen, maar was geen drugs meer aanwezig. De politie controleerde het pand n.a.v. onder andere een warmtemeting. Ook in een pand in de Boschstraat werd niet aangetroffen. Het pand was de politie opgevallen omdat het pand hermetisch was afgesloten. Een warmtemeting was eerder positief en men besloot een kijkje te gaan nemen. Er bleek wel met de energiemeter te zijn geknoeid. Hiervoor is Enexis ter plaatse geweest.
In een woning aan het Buitenerf werden restanten van een
hennepkwekerij aangetroffen.

De energiemaatschappij zal aangifte doen van de gevallen van
stroomdiefstal. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij moeten zich later verantwoorden voor de rechter.

Verdachte aangehouden in verband met hennepkwekerij

BREDA: De politie hield dinsdagochtend een 24-jarige man uit Tilburg aan in verband met de opiumwet. De man meldde zich op het
politiebureau aan de Hambroeklaan op verzoek van de politie. De verdachte was uit onderzoek naar voren gekomen als huurder van een bedrijfspand aan de Weidehel, waar in juli van dit jaar een
hennepkwekerij met 729 hennepplanten opgerold. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal
opgemaakt.

Snelkraak bij kledingwinkel

ULVENHOUT: De politie kreeg woensdag rond 02.45 uur melding van getuigen van een snelkraak. Bij een kledingzaak in de Dorpstraat hadden onbekende een ruit vernield en een aantal kledingstukken weggenomen. De daders waren er vandoor gegaan in een auto. De politie keek in de omgeving nog uit naar de auto, maar trof het voertuig niet meer aan.
De politie stelde een aantal sporen veilig en heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde. Van getuigen zijn verklaringen opgenomen.

Nieuwe aanhouding in onderzoek naar straatroof

BREDA: De politie hield woensdag de vierde verdachte aan in een onderzoek naar een straatroof. De 22-jarige Bredanaar wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een straatroof, waarbij een 22-jarige man uit Nijmegen op 14 november in de Concordiastraat geld werd afgeperst. Meerdere mannen dwongen hem bij de pinautomaat te pinnen. Hierbij bedreigden ze hem met een scherp voorwerp. Nadat hij gepind had gingen de mannen er vandoor in een auto.
De politie nam aangifte op van de gedupeerde en nam verklaringen op van meerdere getuigen.
Een dag na de beroving is een 23-jarige man uit Breda aangehouden. Daarna volgden nog een 28-jarige Bredanaar en een 25-jarige Bredanaar. De 25-jarige man is in vrijheid gesteld, omdat hij geen aandeel in de beroving bleek te hebben. De 23-jarige - en de 28-jarige verdachte zijn in verzekering gesteld en na voorgeleiding aan de
rechter-commissaris in bewaring gesteld.
De 22-jarige verdachte die woensdag werd aangehouden en is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij blijft verdachte in de zaak.

Inbraak in tankstation

BREDA: De politie kreeg woensdag rond 00.30 uur melding van een mogelijke inbraak in de Chopinstraat. Een oplettende getuige zag een verdachte auto staan en zag een aantal mannen rennen en er vervolgens met de auto vandoor gaan. Bij controle bleek er te zijn ingebroken bij een tankstation. De daders gingen er met een gering geldbedrag vandoor. De politie heeft in de omgeving gezocht naar het voertuig, maar het niet meer aangetroffen.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 25-11-2009 16:32 | © Regio Midden en West Brabant |