Gemeente Nijefurd


goed voor elkaar

Nijefurd heeft gemeentelijke basisadministratie goed voor elkaar
De gemeente Nijefurd is met vlag en wimpel geslaagd voor de controle op de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). In de GBA staan alle persoonsgegevens van de inwoners uit de gemeente. De GBA van de gemeente Nijefurd voldoet aan alle kwaliteitscriteria die het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) hieraan stelt.

Adviesbureau BMC heeft in juni van dit jaar de GBA-audit bij Nijefurd gedaan. De GBA-audit vindt elke drie jaar plaats en is een toets waarmee het ministerie vaststelt of de gemeentelijke administratie van persoonsgegevens voldoet op onderdelen als juistheid van gegevens, privacy en beveiliging.

Controle bestaat uit drie onderdelen

De audit bestaat uit drie onderdelen; een inhoudelijke deel, een procesmatig deel en een controle op de privacy. Nijefurd scoort op al deze drie onderdelen goed en slaagt hiermee voor de GBA-audit.

We blijven investeren in de kwaliteit van de persoonsgegevens, waar ook de invoering van de wet basisregistratie persoonsgegevens aan bijdraagt. Dit betekent dat gemeenten bij al haar taken gebruik moeten gaan maken van de gegevens uit de GBA. `Het gaat hier om betrouwbare gegevens van onze inwoners en daar moeten we zorgvuldig mee blijven omgaan', aldus Piety van der Goot, medewerkster Burgerzaken.

Op deze website vindt u onder het menu-item 'Diensten producten' meer informatie over hoe de gemeente omgaat met haar persoonsgegevens.