Gemeente Vlaardingen


Bruidsparen zeer tevreden over trouwen in Vlaardingen

25 november 2009

Vanaf het aanvragen van trouwinformatie tot en met de felicitaties en tevreden te zijn over het trouwen in Vlaardingen. Uit de jaarlijkse trouwenquête, die vanaf 2007 wordt gehouden onder stellen die in Vlaardingen trouwen, blijkt dat 67% van de bruidsparen de gehele trouwplechtigheid in 2009 waarderen met het maximale oordeel zeer goed. Daarnaast waardeert 31% van de bruidsparen de Vlaardingse trouwplechtigheid met goed. Slechts één bruidspaar waardeerde de plechtigheid met redelijk en geen enkele plechtigheid werd matig of slecht genoemd. In 2007 en 2008 kreeg de plechtigheid nog in respectievelijk 63% en 56% gevallen de hoogste score.

Trouwen in Vlaardingen wordt dus steeds leuker, aldus burgmeester Bruinsma. Dit is onder andere te danken aan de waardering voor de trouwambtenaren die de huwelijken voltrekken: 76% van de bruidsparen beoordeelde hun optreden als zeer goed en 22% als goed. 94% van de bruidsparen zei ja op de vraag of de trouwambtenaar het bruidspaar voldoende persoonlijk benaderde. 91% van de bruidsparen roemt de goede balans tussen formeel en informeel, die de trouwambtenaar hanteert, 9% had hierover geen mening. Deze tevredenheid komt onder andere voort uit het feit dat bruidsparen van te voren, onder andere via www.vlaardingen.nl/trouwen een trouwambtenaar naar keuze kunnen selecteren, met behulp van portretfotos en teksten waarmee de trouwambtenaren zich voorstellen.

Overigens blijkt dat www.vlaardingen.nl/trouwen steeds vaker wordt geraadpleegd: in 2007 30%, in 2008 34% en in 2009 61%, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2007! De tweede informatiebron is het telefoonnummer 010- 248 4000, waar a.s. bruidsparen via een deskundige medewerker de informatie te horen krijgen. De tijd die voor de huwelijksvoltrekking in de trouwzaal wordt uitgetrokken voldoet zelfs geheel aan de verwachtingen: 100% van de ondervraagden vond de duur precies goed.

74% van de bruidsparen liet het jawoord klinken in de sfeervolle, historische zaal van het stadhuis. De oudste drempel van Nederland (300 v. Chr), waarover de bruid of, zo men wil, de bruidegom- na de huwelijksvoltrekking kan worden gedragen, heeft hier een steentje aan bijgedragen. De overigen kozen voor het Vlaardings Museum, het Deltahotel, de koffiekamer in het stadhuis of een eigen, speciaal aangevraagde locatie. Ook de inrichting van de locaties werd weer vooral beoordeeld met zeer goed (53%) en goed (42%).