GroenLinks
GroenLinks maakt bumpersticker voor kabinet: Kilometerheffing? Ja graag!

Woensdag 25 november 2009, 18:21u - Kees Vendrik
GroenLinks biedt minister Eurlings vanavond voor het hele kabinet bumperstickers aan met de leus: Kilometerheffing? Ja graag!. GroenLinks is de geestelijk vader van de kilometerheffing en gaat de strijd aan met het harde getoeter van SP, PVV en VVD tegen de heffing. De kilometerheffing kan weliswaar groener en eerlijker, maar moet er wat GroenLinks betreft komen. GroenLinks gaat de sticker ook onder leden en sympathisanten verspreiden.

Het verzet tegen de kilometerheffing is kortzichtig. Een vlot ingevoerde kilometerheffing die vanaf het begin af aan rekening houdt met het rijden op drukke tijden en plaatsen, helpt om de lucht schoon te maken, de klimaatcrisis te lijf te gaan en de files te bestrijden. De kilometerheffing moet een eerlijker systeem van betalen voor mobiliteit worden.

Oplossing
Tegenstanders bieden geen serieuze oplossing voor het groeiend autoverkeer en sluiten hun ogen voor de klimaatverandering. Ook rekenen ze zich rijk: wie geen spitsheffing wil, zal zijn toevlucht zoeken in duur asfalt. Waarmee bovendien de verkeersproblemen rond en binnen de steden alleen maar groter worden.

Privacy
GroenLinks is wel van mening dat politie en justitie onder geen beding toegang mogen krijgen tot de gegevens van automobilisten. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders (53%) een kilometerheffing steunt.