Vesteda


woensdag 25 november 2009
Hoogste woontoren New Orleans op weg naar de top Eigentijds wonen op hoog niveau
New Orleans op de Rotterdamse Wilhelminapier wordt de hoogste woontoren van Nederland. De toren wordt in oktober 2010 in gebruik genomen en telt dan 45 verdiepingen. De hoogte komt uit op 158,36 meter, een nieuw Nederlands woontorenrecord. Op dit moment staat New Orleans ruim 30 etages boven de grond. Op de 12e verdieping zijn vijf appartementen ingericht die een goed beeld geven van de hoge kwaliteit van New Orleans, maar vooral van het uitzicht en de woonsfeer in de toren. Tijdens het open huis op zaterdag 28 november aanstaande zijn geïnteresseerden welkom tussen 16.00 en 18.00 uur om de toren te bezoeken. Aanmelding via de button âOpen Huisâ op de website www.neworleans.nl is aan te bevelen.
Â
In totaal biedt New Orleans plaats aan 234 appartementen, variërend van ca. 60 m2 tot 212 m2. De woontoren bevat 47 koop- en 187 huurappartementen waarvan 50 appartementen als serviced apartment te huur zullen zijn (volledig gestoffeerde en gemeubileerde appartementen). Er komen 31 verschillende woningtypes. Helemaal in de top worden twee zeer luxe penthouses gerealiseerd. Daarnaast zijn er vier luxe gastenverblijven in New Orleans voorzien, exclusief voor bezoekers van de bewoners van New Orleans. Op de 4e verdieping komt een Private Health club met daktuin en -terras. De Health club bestaat uit onder meer een zwembad, sauna en fitnessruimte. Ook is een serviceteam beschikbaar voor bewoners. In de voet van New Orleans krijgt Lantaren/Venster een nieuw onderkomen met vijf filmzalen, een multifunctionele zaal en een theatercafé met terras. Â
De bouw van New Orleans is gestart in het eerste kwartaal van 2007, de oplevering is voorzien in het najaar van 2010. Het ontwerp is van de internationaal vermaarde Portugese architect Ãlvaro Siza. Hij werd eind vorige eeuw al geëerd met de prestigieuze Pritzker Prize voor zijn gehele oeuvre.