Nieuw-Vlaamse Alliantie


Rubiconfonds wordt niet stopgezet (25/11/09)

Vorige week ontstond de vrees dat het Rubiconfonds, een fonds dat lokale besturen helpt om maatregelen te nemen tegen overstromingen, door Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters zou worden stopgezet. Bovendien zou de minister eerder aangegane engagementen niet honoreren. Niets is minder waar, zo blijkt vandaag.

Uit het antwoord van minister Muyters vandaag in de commissie Ruimtelijke Ordening blijkt duidelijk dat alle aangegane engagementen voor 2007 en 2008 nagekomen zullen worden, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Liesbeth Homans (N-VA). Ook de zeven grote projecten die dit jaar op subsidies zouden kunnen rekenen, worden gehonoreerd. Er is dus geen sprake van het niet nakomen van eerder aangegane engagementen. De betrokken gemeentebesturen hoeven zich dan ook geen zorgen te maken. Ook de sp.a-commissieleden die vorige week nog met scherp schoten op minister Muyters, geven nu toe dat hun bezorgdheden ongegrond waren."

Alleen de manier van financiering van het Rubiconfonds, zal worden herbekeken. Het was nooit de bedoeling om het Rubiconfonds te blijven financieren op de manier zoals dat nu gebeurt. In de toekomst zullen de planbaten het fonds moeten spijzen. Hierdoor zijn er vanaf 2012/2013 stijgende inkomsten te verwachten, legt Homans uit.

Auteur:
Liesbeth Homans
Vlaams parlementslid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Valerie Van Peel, Adjunct-woordvoerder N-VA Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: valerie.vanpeel@n-va.be
Url: www.n-va.be