Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Een veilige zaak dankzij de beveiligingsscan van Economische Zaken

Extra sloten, een alarmsysteem en interne regels voor personeel. Voorkom je zo criminaliteit en vandalisme? En bescherm je zo voldoende je klanten en je winst? Wacht niet af tot er iets gebeurt, maar test de veiligheid van jouw onderneming met de beveiligingsscan van Economische Zaken. De scan biedt onafhankelijk advies van een beveiligingsexpert tegen lage kosten en een subsidie voor de aanschaf van veiligheidsmaatregelen.

Vanaf 1 september 2009 kunnen ondernemers gebruik maken van de beveiligingsscan. Met deze scan krijgen kleine bedrijven (maximaal 5 vestigingen, met ieder maximaal 10 medewerkers â FTEâs) onafhankelijk advies op maat, toegespitst op hun branche en zaak. Via de subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) kan de ondernemer de helft van de kosten (tot 10.000 euro) voor het veiliger maken van zijn zaak vergoed krijgen. De overheid vergoedt maximaal 300 euro voor de scan. De eigen kosten bedragen 50 euro. De scan kun je aanvragen via www.stavoorjezaak.nl.

Hoe werkt het?
De beveiligingsscan wordt verricht door een onafhankelijke, vakbekwame beveiligingsadviseur. Hij licht je onderneming door op zwakke punten in je organisatorische, bouwkundige en elektronische veiligheidsmaatregelen. Zoals procedures voor personeel of het gebruik van cameraâs. Zijn aanbevelingen verwerkt hij in een beveiligingsrapport. Het rapport voeg je bij de subsidieaanvraag. Voorwaarde is wel dat je maatregelen binnen een half jaar na advies uitvoert. Vooral trainingen, camerasystemen, afroomkluizen en vals gelddetectoren worden via de regeling aangevraagd.

Samen met de branche
De beveiligingsscan is onderdeel van het programma Veiligheid Kleine Bedrijven van het Ministerie van Economische Zaken, in samenwerking met MKB-Nederland, VNO-NCW, gemeenten, politie, het Ministerie van Justitie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. SenterNovem voert de beveiligingsscan uit.

Meer informatie vind je op www.stavoorjezaak.nl.

25 november 2009