Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Vereniging Flevoboulevard winnaar Flevius Award

"Een zeer bijzonder samenwerkingsverband van 21 grote en kleine recreatiebedrijven, dat een prachtig gebied met vele recreatiemogelijkheden op de kaart zet", aldus Jos Vranken, voorzitter van de jury en in dagelijks leven algemeen directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, bij het bekend maken van de winnaar van de Flevius Award.

De jury, die naast Jos Vranken bestond uit Xandra van Baarle, al 30 jaar reisjournalist bij het Algemeen Dagblad en Marcel Schonenberg, directeur van de Beurs van Berlage, was onder de indruk van al het moois en vernieuwende van Flevoland. Maar liefst 51 bedrijven, organisaties en personen waren aangemeld om mee te dingen voor de award.

Tijdens de Flevius Parade, de feestelijke bijeenkomst in de Koningshof op Urk, werden door de jury de drie genomineerden bekend gemaakt.
- FlevOnice, uniek in de wereld en een zeer gedurfd innovatief project. Het geeft Flevoland en de Flevoboulevard een jaarrond toeristisch product, een soort outdoorThialf, passend in het landschap.

- Viva Lavandula, de lavendelkwekerij in de Noordoostpolder, die naast het kweken van lavendel bezoekers verrast in haar bezoekerscentrum met de prachtige kleuren en geuren van Lavendel. Uniek in Nederland.
- De Vereniging Flevoboulevard waar de samenwerking leidt tot meer dan de som der delen. De vereniging ontwikkelt producten, routes en er worden evenementen georganiseerd of naar de Flevoboulevard toegehaald, zoals de Meimaand Fietsmaand. Juist in deze fase van ontwikkeling van Flevoland als toeristische destinatie is het van groot belang dat er verbinding tussen aanbod aangebracht wordt.

De Vereniging Flevoboulevard werd als de eerste winnaar van de Flevius Award uitgeroepen. Op het podium nam Annie Haverkort-Cortvriendt, voorzitter van de Vereniging Flevoboulevard, de Flevius Award in ontvangst van Andries Greiner, als gedeputeerde Toerisme en Recreatie. De award is een prachtig kleurrijke sculptuur in de vorm van een biddende kiekendief, gemaakt door Frans van der Ven.

De Flevius Award ewerd mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland, NORT Flevoland, de Kamer van Koophandel Gooi, Eem- en Flevoland en Toerisme Flevoland.

25 november 2009