Persbericht

Transacties tussen waterland, omega pharma en couckinvest afgerond

Wijzigingen in raad van bestuur van arseus

Waregem (België), 25 november 2009 ­ Arseus maakt vandaag bekend dat de op 9 november 2009 aangekondigde transacties zijn afgerond. Als gevolg hiervan heeft Waterland Private Equity Investments via haar vierde fonds 7.500.000 aandelen Arseus (24,04%) overgenomen van Omega Pharma NV en 330.000 aandelen Arseus (1,06%) van Couckinvest NV.

Op basis van de noemer van 31.195.121 (totaal aantal aandelen) ziet de structuur van aandeelhouderschap er na afronding van de transactie als volgt uit:

Aantal aandelen % van het totaal Waterland Private Equity Fund IV CV 7.830.000 25,10% Couckinvest NV/Coucke 3.528.080 11,31% Fortis Investment Management SA 2.756.357 8,84% Arseus NV (eigen aandelen) 973.915 3,12% Publiek 16.106.769 51,63%

Benoit Graulich en Rudi De Becker hebben ontslag genomen als bestuurder van Arseus NV, effectief op datum van closing van de transactie. Teneinde in hun vervanging te voorzien heeft de raad van bestuur besloten om WPEF IV Holding Coöperatief WA, vast vertegenwoordigd door Frank Vlayen en Supplyco BV, vast vertegenwoordigd door Cedric Van Cauwenberghe, te coöpteren als bestuurders, effectief per 25 november 2009.

Een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders van Arseus NV zal worden bijeengeroepen op 22 december 2009. Tijdens deze algemene vergadering wordt voorgesteld om de coöptatie van WPEF IV Holding Coöperatief WA, vast vertegenwoordigd door Frank Vlayen en Supplyco BV, vast vertegenwoordigd door Cedric Van Cauwenberghe als bestuurders van Arseus NV te bekrachtigen. Daarnaast zal worden voorgesteld om Enhold NV, met als vaste vertegenwoordiger Socius BVBA, vertegenwoordigd door Marcel Colla, te benoemen als Arseus ­ persbericht ­ 25 november 2009 - 1/2





bestuurder van Arseus NV. Deze benoemingen hebben een termijn van 4 jaar, tot de jaarvergadering in 2013.

Arseus NV wil Benoit Graulich en Rudi De Becker hartelijk danken voor hun toewijding, betrokkenheid en constructieve bijdrage aan de werkzaamheden van de raad van bestuur.

Frank Vlayen (Belgische nationaliteit) is principal en partner bij Waterland Private Equity NV (`Waterland') en is verantwoordelijk voor alle Waterland activiteiten in België alsmede marktverantwoordelijk voor een aantal specifieke doelmarkten binnen de Waterland investeringsthema's. Voorafgaand aan Waterland was hij werkzaam als engagement partner bij Accenture UK, waar hij nuts- en industriële bedrijven adviseerde op het gebied van M&A en bedrijfsstrategie. Voordien was hij director business development voor Citigroup Consumer Banking Europe en vice-president bij Tractebel's internationale energiedivisie. Hij begon zijn carrière bij Fortis Bank (toen Generale Bank) op het gebied van corporate finance en trade finance. Frank Vlayen is werkzaam geweest in België, het Verenigd Koninkrijk, Centraal/Oost- Europa, en Hong Kong. Frank is afgestudeerd aan de Vlerick Leuven Gent Management School (MBA programma, magna cum laude) en de Katholieke Universiteit van Leuven (Handelsingenieur, cum laude).

Cedric Van Cauwenberghe (Belgische nationaliteit) is investment director voor Waterland Private Equity NV in België. Voordien was Cedric investment director bij Rendex Partners, een risicokapitaalfonds, waar hij verantwoordelijk was voor het technologiefonds (Rendex ICT Fund). Daarvoor was hij verantwoordelijk voor business development bij ChemResult NV, een bedrijfssoftware onderneming, en medeoprichter en financieel directeur van FastBidder NV, een technologie start-up. Hij begon zijn loopbaan als management consultant bij Roland Berger Strategy Consultants voor de kantoren in Brussel, Frankfurt en Barcelona, waar hij zich toelegde op bedrijfsstrategie en organisationele efficiëntie. Cedric is met grote onderscheiding afgestudeerd als Handelsingenieur aan de Université Libre de Bruxelles.

Marcel Colla (Belgische nationaliteit) is voormalig minister in de federale regering van België tussen 1988 en 1999, achtereenvolgens verantwoordelijk voor wetenschapsbeleid, telecommunicatie, pensioenen en gezondheidszorg. Hij is een voormalig lid en senator van het Belgische parlement tussen 1979 en 1999. Tussen 1970 en 1978 was Mr. Colla professor sociologie aan de Universiteit van Antwerpen.