Gemeente Sittard-Geleen

174 _2009

PERSBERICHT

Sittard-Geleen zet vrijwilligers in het zonnetje

Sittard-Geleen, 11 november 2009­ Op woensdagavond 25 november worden dde vrijwilligersprijzen uitgereikt van de gemeente Sittard-Geleen. De uitreiking vindt plaats tijdens een feestelijk avondprogramma in de Stadsschouwburg Sittard-Geleen onder het motto 'Vrijwilligerswerk is oké!'. Eén prijs is bestemd voor een vrijwilligersorganisatie. Deze wordt uitgereikt door de Rabobank Westelijke Mijnstreek. De prijs voor een vrijwilliger wordt uitgereikt door burgemeester Sjraar Cox. Net als vorig jaar is er ook weer een aanmoedigingsprijs voor de 'jonge vrijwilliger'. Deze prijs zal worden uitgereikt door wethouder Berry van Rijswijk (Jeugd -en Vrijwilligersbeleid).

Verantwoordelijk wethouder Berry van Rijswijk 'Alle vrijwilligers in onze gemeente wil ik ook dit jaar weer hartelijk bedanken voor hun geweldige inzet. Waar zouden we zijn zonder hun betrokkenheid, creativiteit, doorzettingsvermogen en geduld. Onze vrijwilligers bieden cliënten persoonlijke aandacht, nemen nieuwe initiatieven, zijn in staat om tekorten te signaleren en vormen vaak een brug met instellingen. Het afgelopen jaar hebben zij weer veel moois tot stand gebracht. Laten we ook volgend jaar er weer samen de schouders onder zetten! ".

De genomineerden zijn door een deskundige jury geselecteerd. Daarbij wordt onder meer gelet op de inzet, de vasthoudendheid en het doorzettingsvermogen van een vrijwilliger. Bij de vrijwilligersorganisatie wordt vooral gelet op de organisatie en de voorzieningen voor vrijwilligers. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van ¤500,- voor de vrijwilligersorganisatie. Als blijk van waardering stelt de Stadsschouwburg voor de vrijwilliger die wint, drie maal twee toegangsbewijzen naar keuze beschikbaar voor voorstellingen uit het programma-aanbod 2009-2010. Ook voor de jonge vrijwilliger ligt er een leuke prijs te wachten.

Het belooft wederom een gevarieerde en feestelijke avond te worden met een wervelend optreden door de succesvolle majorettes van de Twirl Stars, melancholische en opzwepende folkmuziek door Da Musica, prachtige zang van het B.A.K.H.-choir (het Moluks koor) en een optreden van Big Benny, de bekende Limburgse volkszanger. De avond wordt gepresenteerd door Vivian Lataster.

De gemeente organiseert de vrijwilligersdag in nauwe samenwerking met Partners in Welzijn. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door (financiële bijdragen van) de Rabobank, Orbis Thuis, FSI en de Stadsschouwburg.


---