Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

25 november 2009
SCHUNCK*

Holland Export

Lezing Maike van Stiphout

Op 25 november geeft landschapsarchitecte Maike van Stiphout, directeur van DS Landschapsarchitecten een lezing in SCHUNCK*. Het is de tweede lezing van de reeks 'Holland Export', waarin architecten vanuit hun eigen kennis en bevlogenheid hun visie geven op de internationale positie van de Nederlandse architectenbureaus en de ervaring van het bouwen over de grens.

Maike van Stiphout was jurylid van gerenommeerde prijsvragen als Prix de Rome, Archiprix en de Europan. Met projecten in België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Libië werkt DS aan opdrachten die het brede spectrum van de landschapsarchitectuur belichten. In 2006 werd in samenwerking met NOX en Stefan Sous de prijsvraag Brückenslag gewonnen. Het ontwerp van negen bruggen over het riviertje de Worm in het gebied tussen Aken en Geilenkirchen slaat letterlijk bruggen tussen Nederland en Duitsland. Met een intergemeentelijke samenwerking tussen 23 gemeentes van Biscarosse (Frankrijk) tot Leon (Spanje) is DS betrokken bij onderzoek naar grootschalige gebiedsontwikkeling. Hoe beweegt DS zich op internationaal vlak tussen grote en kleine schaal, publieke ruimte en grootschalige gebiedsontwikkeling? Van Stiphout zal vanuit haar kennis en bevlogenheid een eigen visie op dit onderwerp presenteren.

De lezing begint om 19.30 uur en is in het Nederlands. De toegangsprijs bedraagt E 3,- Aanmelding via www.schunck.nl (hoofdmenu Reserveren) of via 045-5772200. In verband met beperkt aantal zitplaatsen adviseren wij u tijdig te reserveren.

SCHUNCK*
Bongerd 18, Heerlen
045-5772200 / www.schunck.nl

////////////////


Ingezonden persbericht