Landstede

Training, Opleiding & Advies organiseert 25 november een spetterende openingsdag

Zaterdag 21 november opent het prachtige sociaal cultureel centrum Veluvine officieel haar deuren. Een centrum waarin mensen elkaar ontmoeten, waarin samen doen, samen leren en samenwerken als vanzelfsprekend samengaan.

Training, Opleiding & Advies is één van de vele nieuwe bewoners van dit prachtige gebouw. Om dit te vieren organiseert Landstede Training, Opleiding & Advies woensdag 25 november een spetterende openingsdag met allerlei interessante activiteiten.

De dag is onderdeel van de Veluvine-openingsweek, die van 23 tot en met 28 november duurt. Belangstellenden kunnen deze week genieten van uiteenlopende activiteiten die gezamenlijk door alle nieuwe bewoners worden georganiseerd.

Ochtendprogramma 25 november
Gerda Dapper opent de dag om tien uur met een toelichting op haar expositie Immigranten: geschilderde portretten van drie generaties. Jongeren, ouderen en Landstede cursisten kunnen in het spel Wave kennis maken met elkaars cultuur.

Vanaf één uur tot half drie s middags kan er actief worden deelgenomen aan de workshops: Kennismaken met de computer, Conversatie Engels en Opvoeden een hele kunst!. Laatst genoemde is speciaal voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Bij voldoende belangstelling vindt er aansluitend een tweede ronde plaats. Belangstellenden voor de workshops kunnen zich inschrijven tot vrijdag 20 november op 088-8507730 of bij de balie van Veluvine.

Avondprogramma 25 november
Ook s avonds, vanaf half 8 worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd:

- Bekende schrijfster Trijntje Goske draagt het openingsgedicht Veluvine voor

- Spelers uit het project Samen Kleurrijk treden op met de shows: Knippen voor een tientje, Allemaal mensen en Taalmaatjes
- Wereldmuziekkoor Duende zingt verschillende liederen.
- (ex) Landstede cursisten en de bekende Nunspeetse dichter Kees Keizer lezen gedichten voor.

- Een Interculturele modeshow met deelnemers uit verschillende landen

Kaarten voor deze avond zijn af te halen bij de VVV in Nunspeet en via Aly Haar, receptie Veluvine, tel 088-8507766.

Volledige programma
Het volledige programma van de feestweek is te lezen op www.veluvinenunspeet.nl . Er gebeurt van alles tijdens deze week: muzikale en literaire activiteiten voor kinderen, écht theater, mooie films en muziek van de Koninklijke Luchtmachtkapel, het Symfonieorkest en het Nunspeets Mannenkoor samen met de Fanfare/Malletband uit Elspeet.

Er zijn workshops in alle vormen van kunst, theater, literatuur en muziek, en er zijn tentoonstellingen. In de sportzaal zijn sportdemonstraties, in de kelder live muziek en acts, en er is een meidencorner en een skate demonstratie. Iedereen is van harte uitgenodigd. Want Veluvine, daar wil je gewoon bij zijn.

Het volledige programma Zie het origineel