Gemeente Tilburg

PERSBERICHT

Nieuwe RADAR locatie

RADAR, het bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie, opent op woensdag 25 november aanstaande een vestiging in Tilburg. Wethouder Jan Hamming zal het nieuwe RADAR-onderkomen in jongerencentrum V39 officieel openen. Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de opening. Er is gelegenheid het kantoor van RADAR te bekijken en kennis te maken met RADAR-activiteiten als Anders in de Stad, Strijk je Gelijk en een voorlichtingsworkshop Voorproeven.

Vanaf heden kan iedereen met klachten en vragen over discriminatie terecht in Tilburg, naast de bestaande vestigingen in Breda, Dordrecht en Rotterdam. RADAR adviseert en verleent bijstand bij klachten over discriminatie naar afkomst, sekse, seksuele gerichtheid, geloofsovertuiging, leeftijd en handicap. Daarnaast wordt voorlichting en training gegeven over en onderzoek gedaan naar discriminatie, gelijke behandeling en empowerment.

Programma
12.15 Inloop
12.30 Welkom door locatiemanager RADAR Midden- en West-Brabant, Rajaa el Habachi 12.35 Scène uit theatervoorstelling 'Anders in de Stad' 12.40 Opening door wethouder Jan Hamming
12.50 Toespraak RADAR-directeur Cyriel Triesscheijn 13.00 Scène uit theatervoorstelling 'Anders in de stad' 13.15 'Strijk je Gelijk' onder het genot van een broodje

Voorproeven?
RADAR geeft een voorlichting workshop "Kennismaken met RADAR & discriminatie" voorafgaand aan de opening van 10.30- 12.00 uur. Omdat er voor het voorproeven een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, wordt u aangeraden om u zo snel mogelijk in te schrijven via info-tilburg@radar.nl De bijeenkomst vindt plaats in ons nieuwe kantoor in V39, gevestigd aan Veemarktstraat 39 te Tilburg (tegenover poppodium 013)



Gemeente Tilburg