Gemeente De Wolden




Zuidwolde, 24 november 2009


Persbericht
Ansen pakt omgeving aan

Gemeente en inwoners werken samen bij behoud bijzonder landschap


Op 25 november 2009 om 10.00 uur opent wethouder Liesbeth Koster van de gemeente De Wolden het omgevingsproject Ansen. Het project heeft als doel de historische waarde van het landschap in Ansen te herstellen en versterken. Wethouder Koster: "Uniek aan dit project is dat grondeigenaren, Landschapsbeheer Drenthe en de gemeente De Wolden nauw samenwerken. Met z'n allen grijpen we de schop om een mooi Drents landschap in oude luister te herstellen".

Onder begeleiding van de gemeente en Landschapsbeheer Drenthe, steken binnen het omgevingsproject Ansen grondeigenaren en het groenbedrijf A. de Jonge gezamenlijk enthousiast de handen uit de mouwen. Inzet is het behoud van het bijzondere landschap in Ansen, dat herkenbaar is aan zijn kleinschalige karakter. Veel houtwallen, singels, bosjes, hagen en boomgaarden bepalen het landschap.

De opening op 25 november 2009 grijpt wethouder Koster aan om het belang van de cultuurhistorische waarde van het Drentse landschap te benadrukken. Koster: "De omgeving van Ansen is prachtig. Met het omgevingsplan versterken we de uitstraling van dit gebied. Dat is goed voor het landschap en voor de inwoners. Op deze manier kun je tegemoet komen aan een aantal wensen van inwoners, zoals het plaatsen van landhekken en het planten van fruitbomen".

Na de opening om 10.00 met koffie en koek houden verschillende betrokkenen een voordracht. Om 10.15 uur spreekt wethouder Liesbeth Koster, daarna volgt Lammie Middelveldt namens de werkgroep over het initiatief en rol van de bewoners. Tot slot licht Sibert Hoeksma van Landschapsbeheer Drenthe de doelstelling en werkwijze van het project toe. Om 11.00 uur starten de werkzaamheden en gaan bewoners gezamenlijk in werkkleding aan de slag. De opening vindt plaats in het dorpshuis 'De Bastogne' van Ansen.


        ///////////////////////////////////////////////////