Ingezonden persbericht


Provinciaal Instituut PIVA haalt tweemaal zilver op Europese wedstrijd

----------
De Europese Associatie van Hotel-, en Toerismescholen (AEHT) organiseert jaarlijks een congres en wedstrijden waarbij leerlingen uit meer dan 30 Europese landen het tegen elkaar opnemen. Dit jaar ging het 22ste congres door in Dubrovnik van 17 tot 22 november. Piva behaalde in twee disciplines een zilveren medaille.

De wedstrijd bestaat uit de volgende drie onderdelen:
* een individuele theoretische proef waarbij elke leerling een aantal meerkeuzevragen moet beantwoorden
* een geschreven werk over de praktische proef: recepten, werkwijze en bestellingen worden hierin opgenomen
* de praktische proef zelf waarbij de teams bestaan uit leerlingen van verschillende landen. Elk team krijgt drie uur om de opdracht te volbrengen.

()

PIVA nam deel met twee leerlingen.
Voor de discipline 'patisserie' ging Jitsk Heyninck mee. Hij is leerling van het 7de jaar banketbakkerij-chocoladebewerking en afkomstig uit Duffel. Hij werkte samen met een Nederlandse student en moest het opnemen tegen 17 andere ploegen. Ze creëerden vier verschillende dessertborden: drie koude en één warm dessert. Jitsk haalde hiermee zilver. In de discipline 'keuken' vormde Evelynn Van Leekwijck uit Mortsel, leerlinge 7de jaar specialiteitenrestaurant, een team met een Deense en een Finse student. Op 24 ploegen behaalden zij de tweede plaats. Ze maakten een voorgerecht met zeebaars, een hoofdgerecht met kalkoen en een dessert met chocolademousse.

De behaalde resultaten bewijzen nog maar eens dat PIVA gaat voor opleidingen op Europees niveau. Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert



Ingezonden persbericht