Ingezonden persbericht


Nederlandse sporters maken statement tegen zinloos geweld!

Meer dan 65.000 stemmen tegen Zinloos Geweld in de teamsport.

De winnaars van de TeamAwards 2009 zijn bekend. Na een spannende finalepool waar ruim 40.000 stemmen zijn uitgebracht op 30 finale teams, zijn teams uit onder andere Groningen, Zoetermeer en Gouda er vandoor gegaan met de fel begeerde titel. De organisatoren van de TeamAwards blikken tevreden terug op de actie die zij medio augustus zijn gestart in samenwerking met de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. 'Ruim 200 teams hebben hun statement gemaakt tegen zinloos geweld' aldus Gunnar Hittorf, één van de initiatiefnemers. 'Dit soort initiatieven zet mensen toch weer even aan het denken', aldus tophockeyer Teun de Nooijer die ambassadeur is van de TeamAwards.

De TeamAwards zijn in augustus van start gegaan. Teams die zichzelf genomineerd hadden, zijn druk bezig geweest met het verzamelen van ruim 25.000 stemmen voor hun statement om kans te maken op de felbegeerde TeamAward. De teams die eind oktober de meeste stemmen hadden verzameld zijn door gegaan naar de finalepool. De einduitslag van de finalepool is inmiddels bekend gemaakt. Er is maar liefst meer dan 40.000 keer gestemd in de finaleronde die twee weken geduurd heeft. Blijkbaar heeft sportend Nederland de behoefte om zich tegen zinloos geweld in de sportwereld uit te spreken. De MOEDigste sportteams van Nederland hebben de TeamAwards 2009 gewonnen.

In totaal zijn er in drie categorieën TeamAwards uitgereikt, namelijk de categorieën voetbal, hockey en overige sporten. De winnaars zijn:

Voetbal

1.Cafevoetbalteam Beatpaleis, uit Schaijk

2.G.V. Groen Geel, heren 3, uit Groningen

3.Neo'25, D1, uit Sprang-Capelle

Hockey

1.MHC Weesp, meisjes A2

2.MHC Weesp, jongens A1

3.MHC Zoetermeer, meisjes E1

Overige sporten

1.GZC Donk, SynchroTeamDonk, sychroonzwemsters uit Gouda
2.VV Tupos, dames 3, volleybalsters uit Baarlo
3.VV Westenholte, meisjes A2, volleybalsters

Voor meer informatie zie: TeamAwards.nl

De TeamAwards zijn een initiatief van TeamWebs.nl en het lieveheersbeestje van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Onder het motto 'Leef je uit maar nooit op een ander' wilden zij Met de Met een positief signaal afgeven in de teamsport en een statement maken tegen de verruwing op de sportvelden.

Over TeamWebs
Gunnar Hittorf, Koen Idzenga en Martin Wassink, zijn drie bevriende sporters. Om de teamorganisatie te vereenvoudigen en plezier in teamsport te stimuleren, hebben zij eind 2007 de gratis website TeamWebs.nl gelanceerd. En met succes! Na nog geen twee jaar bereiken zij maandelijks ruim 120.000 teamsporters en in teamsport geïnteresseerde bezoekers. Zie voor meer informatie TeamWebs.nl

Over Moed
MOED is een onderdeel van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Moed stimuleert en ondersteunt initiatieven voor verbetering van de woon-, werk- en leefomgeving en streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en geweld. Zie voor meer informatie Moed.nl.

Partners van de Teamawards: De TeamAwards worden ondersteund door o.m. Gatorade, Princess Hockey, Plutosport, de Nationale Sportpas en Teun de Nooijer.