Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Tafelwokken nieuwste trend in social dining
Gezellig en gezond thuis eten met de feestdagen

Wormer, 25 november 2009 - Nu de dagen korter en kouder worden, wordt het thuis vaak gezellig gemaakt. Na het gourmetten, fonduen en steengrillen verrijst nu een nieuwe trend aan de horizon: tafelwokken. Diverse experts zijn het erover eens: tafelwokken is een nieuwe, gezellige en gezonde manier om van eten een sociale en gezellige aangelegenheid met familie of vrienden te maken. Dit fenomeen noemen we ook wel social dining. Met Lassie Wok Klaar, kant-en-klare wokrijst, wordt dit tafelwokken nog makkelijker gemaakt.

Oosterse eetcultuur in HollandPrecies 50 jaar geleden introduceerde Lassie voorgestoomde rijst die snel klaar was en niet kon mislukken in Nederland. Na de introductie van vele rijstvarianten kwam de rijstproducent in 2008 met Wok Klaar, rijst die je zo mee kan wokken in de pan en in enkele minuten klaar is. "Wij houden al meer dan 50 jaar eetculturen in de hele wereld in de gaten en zagen het succes van wokken al aankomen. Rijst is een gezonde en lekkere basis voor zowel Nederlandse als Oosterse wokgerechten. Om het de consument nog makkelijker te maken hebben wij speciale wokrijst ontwikkeld.", aldus Dinesh Sonak van Lassie. Tafelwokken als trendNa wokken in restaurants en in de keuken thuis, is er nu ook met z'n allen wokken rondom de tafel: het tafelwokken. Net zo gezellig als het ingeburgerde fonduen en gourmetten tijdens de feestdagen, maar wel een stuk gezonder en hipper. Tafelwokken kan gedaan worden met maximaal 6 personen, ieder heeft hierbij zijn eigen miniwokje. Je kan elke keer je eigen gerechtjes maken, maar je kan ook met zijn allen een soort rijsttafel op tafel toveren. Sociaal en gezond: de experts over tafelwokkenTafelwokken valt, net als gourmetten, fonduen en steengrillen onder de noemer social dining. Het laatste jaar lijkt social dining weer meer in opkomst. Socioloog Dirk Pels legt uit: "Social dining is een typisch geval van de nieuwe lossere, informele en tijdelijke verbanden. In de sociologie noemen we dit ook wel 'lichte gemeenschappen'. Deze gezellige samenkomsten compenseren de individualisering die momenteel in onze samenleving plaatsvindt. Ze passen in de bredere ontwikkeling van vriendschapsnetwerken (in het echt en via internet) die ouderwetse, drukkende en verplichtende familiebanden voor een deel vervangen." Hoe heeft wokken zich in relatief korte tijd zo weten in te burgeren in de vaderlandse eetcultuur? "Wokken geeft je de mogelijkheid om snel iets lekkers en gezonds op tafel te toveren. Je merkt dat wokken de laatste jaren erg populair geworden is in Nederland, zowel thuis als in restaurants. Het fijne ervan is dat je heel makkelijk kunt variëren in ingrediënten en kruiden", aldus Lenny Versteegden, bekende diëtiste van o.a. Big Diet en De afvallers.

Klik hier voor het filmpje over tafelwokken

Klik hier voor HR fotomateriaal over tafelwokken


- EINDE PERSBERICHT -



Ingezonden persbericht