Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

179_2009

Raad besluit over herstructurering woonwagencentrum

Sittard-Geleen, 24 november 2009 - De gemeenteraad van Sittard-Geleen behandelt opp 16 december een voorstel van B&W voor de herstructurering van het woonwagencentrum aan de Tudderenderweg in Sittard. Voor deze laatste fase van de afbouw van het voormalige Regionaal Centrum is in totaal 5,1 miljoen euro nodig.

,,We kunnen met dit voorstel de afspraken uitvoeren, die tien jaar geleden gemaakt zijn,' aldus wethouder Pieter Meekels (projectwethouder sanering woonwagencentrum). ,,Ik ben blij dat eindelijk overeenstemming en duidelijkheid hierover is. Vooral ook omdat we nu ook de entree van Sittard vanuit Tudderen een nieuwe, veel fraaiere aanblik kunnen geven.'

De laatste fase van de herstructurering van het woonwagencentrum omvat de aanleg van 24 woonwagenstandplaatsen aan de oostzijde van de Tudderenderweg. Ook komt er een multifunctioneel gebouw dat dienst moet doen als kleedaccommodatie voor de voetbalclub, kantine en activiteitencentrum. In het gebied worden zes tijdelijke bezigheidsterreintjes aangelegd. Het gebied aan de westkant van de Tudderenderweg wordt gesaneerd.

Basis voor het raadsvoorstel dat er nu ligt, is een tien jaar oude overeenkomst tussen de voormalige gemeente Sittard en het toenmalige Streekgewest Westelijke Mijnstreek over de (her)inrichting van het voormalige Regionale Woonwagenkamp. Sinds 2005 is er met de (vertegenwoordigers van) de bewoners van het woonwagenkamp gesproken over die herinrichting. Dit jaar is hierover overeenstemming bereikt.

In het plan waarover de gemeenteraad een besluit moet nemen staan de woonwagens op een brandveilige afstand van minstens 5 meter en zijn er individuele nutsvoorzieningen en rioleringen. Ook worden er bergingen gebouwd, waardoor geen opslag meer hoeft plaats te vinden in de vrije ruimte.

Van de 5,1 miljoen euro die het plan kost, is 3,1 miljoen afkomstig uit het oude liquidatieplan. Eén miljoen stond al in de reguliere begroting en de raad heeft tijdens de begrotingsbehandeling 2010 het resterende miljoen beschikbaar gesteld.


---




Gemeente Sittard-Geleen