Gemeente De Marne


Ranglijsten monitor 2009 van Overheid.nl bekend

Onder de naam Overheid.nl Monitor worden de ontwikkelingen in kaart gebracht op het terrein van de elektronische overheid. Dat gebeurt in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Overheid.nl Monitor vergelijkt websites van overheidsorganisaties met elkaar op basis van een vragenlijst en maakt op basis van deze vergelijking een ranglijst op.

De Overheid.nl Monitor bestaat uit twee onderdelen: een jaarlijks onderzoek waarvoor websites van overheidsorganisaties worden beoordeeld, en de Continue Monitor waarbij maandelijks nieuwe ranglijsten worden gepubliceerd. Bij de Continue Monitor kunnen overheden zelf wijzigingsverzoeken indienen via de website. Deze worden vervolgens door de redactie van Overheid.nl beoordeeld.

Het jaarlijks onderzoek is onlangs afgerond en de resultaten zijn nu bekend gemaakt. Voor De Marne betekent dit dat we voor het eerst sinds een paar jaar weer ruim zijn gestegen. We waren de vorige keer afgezakt tot nr. 237 (er zijn 441 gemeenten op de lijst). Nu zijn we weer gestegen, namelijk tot nummer 123, landelijk gezien.

Als je naar de ranglijst "gemeenten tot en met 25.000 inwoners" kijkt staan we op nummer 38 van de 236. Op de ranglijst van de 25 Groninger gemeenten staan we op een riante nummer 3, direct na Groningen en Veendam !

Maar 'stilstand is achteruitgang', en er is nog veel te verbeteren !

Leens, 25 november 2009.