Politie Amsterdam-Amstelland

WINNAARS AMSTERDAM DRAAIT TEGEN GEWELD (25-11-2009)

Drie winnaars telde de ideeënwedstrijd in het kader van de campagne: "Amsterdam draait tegen geweld". Ze ontvingen dinsdagavond 24 november op politiebureau Lijnbaansgracht een prijs voor hun tips voor het voorkomen van zinloos geweld. De winnaars zijn gekozen door een jury bestaande uit stadsdeelvoorzitter Els Iping en commissaris Jan Pronker.

De campagne
Het campagneteam van de Stichting tegen zinloos Geweld sprak op uitgaansavonden publiek aan. Zij konden zich laten fotograferen en de foto via een website downloaden. Daarnaast was er een ideeënwedstrijd over het voorkomen van zinloos geweld. Drie ideeën sprongen er uit en werden nu beloond met een prijs:


- "Mensen die vaker hebben te maken met zinloos geweld een taakstraf geven en confronteren met wat zinloos geweld doet" (1e prijs).
- "Een landelijk gebaar/teken af te spreken die omstanders uiten zodra er zinloos geweld wordt toegepast en roepen dat het zinloos is. Stop ermee!!" (2e prijs) - "Er moet op drukke avonden in de stad veel undercover politie zijn in een kroeg." (3e prijs)

Eén van de prijswinnaars was een complete VMBO klas. De docente maatschappijleer had een opdracht gemaakt van de prijsvraag.

Eerder bericht
02-10-2009 Amsterdam draait door


____________________