Consumentenbond


---

25 november 2009

Consumentenbond start rechtszaak tegen MultiSafe

Financieel tussenpersonen mogen hun bestaande klanten niet ineens om een maandelijkse bijdrage vragen. De Consumentenbond stapt naar de rechter om een einde te maken aan de werkwijze van assurantietussenpersoon MultiSafe. Volgens de bond is het onrechtmatig om een vaste bijdrage te vragen voor het aanhouden van bestaande verzekeringen, als consumenten al via de premie voor de diensten van een tussenpersoon betalen.

MultiSafe vraagt sinds mei 2009 aan zijn bestaande klanten een bedrag van EUR12,50 per maand als servicekosten voor het aanhouden en beheren van verzekeringen. De Consumentenbond wil graag weten welke tussenpersonen in Nederland het voorbeeld van MultiSafe volgen. Daarom roept de bond consumenten op hun melding achter te laten op de website van de Consumentenbond. Ook klanten van MultiSafe kunnen hier hun melding achterlaten. Wie zijn e-mailadres achterlaat, wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond deze zaak.

Innovatie verdienmodellen

De Consumentenbond is voorstander van innovatie in de financiële sector en dus ook voorstander van de ontwikkeling van nieuwe beloningsmodellen voor nieuwe klanten. Maar tegelijkertijd vindt de bond dat tussenpersonen geen wettelijke grond hebben om voor bestaande klanten de voorwaarden van dienstverlening te wijzigen.

Meer over de actie tegen MultiSafe is te lezen op de site van de Consumentenbond.

---