Ingezonden persbericht


LaCinema Classic HD: complete HD-mediaspeler met DLNATM-mediaserver


· Speelt HD-films af in 1080p

· Streaming films, muziek en foto's vanaf Mac® of pc
· Opslagcapaciteit van 2 TB

· Ingebouwde DLNA-mediaserver

PARIJS, 25 november 2009 - LaCie introduceert de LaCinema Classic HD, ontworpen door Neil Poulton. Dit is de meest complete HD-multimedia harde schijf van LaCie. Het apparaat combineert 1080p-kwaliteit met een geweldige compatibiliteit en DLNA-mediaserverfunctionaliteit. Gebruikers kunnen zo vanuit elke plek in huis door hun HD-mediacollectie bladeren en deze delen met anderen op een HD-tv.

De LaCinema Classic HD heeft een tijdloos en gestroomlijnd design, waardoor hij perfect past bij de tv. Dankzij de vele mediaformaten die het apparaat afspeelt, kan de LaCinema Classic HD via zijn HDMI 1.3-verbinding elk gewenst bestand probleemloos afspelen: van het populaire DivX-formaat tot en met het kwalitatief hoge MKV H.264. Met zijn Dolby Digital-audiokwaliteit versterkt de LaCinema Classic HD het entertainmentplezier nog meer.

De LaCinema Classic HD is gebruiksvriendelijk - het apparaat is gewoon te gebruiken als externe harde schijf om media van een pc of Mac op te halen. Wanneer gebruikers de LaCinema Classic HD vervolgens met hun HD-tv verbinden, kunnen ze direct de content bekijken.

Als DLNA-mediaspeler kan de LaCinema Classic HD makkelijk films, muziek en foto's weergeven vanaf een computer of netwerkgebaseerd opslagmedium. Het apparaat biedt zelfs toegang tot een netwerk, zodat bestanden eenvoudig zijn over te dragen naar een Mac of pc. Dit gebeurt terwijl het apparaat met de tv verbonden blijft.

De unieke DLNA-serverfunctie zorgt ervoor dat de LaCinema Classic HD samenwerkt met het thuisnetwerk en als mediaserver fungeert om bestanden naar geschikte spelers te streamen, zoals een PlayStation®3 of Xbox®.

De LaCinema Classic HD heeft tot 2 TB* aan mediaopslag. Door de meegeleverde afstandsbediening en de gebruiksvriendelijke navigatie-interface te gebruiken, hebben gebruikers snel en eenvoudig toegang tot mediabibliotheken. Ook kunnen ze met de USB-poort direct een USB-stick of digitale camera aansluiten en foto's meteen aan vrienden en familie laten zien op een HD-tv.

"Met de LaCinema Classic HD kunnen gebruikers thuis bestanden opslaan en films, muziek en foto's afspelen en delen. Wij streven altijd naar de meest gebruiksvriendelijke manier om bestanden op te slaan en af te spelen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over mediacompatibiliteit of hoe je toegang krijgt tot bepaalde media. Met de LaCinema Classic HD doet het er simpelweg niet toe waar media in huis is opgeslagen", zegt Salem Tirane, Digital Home Product Manager bij LaCie.

De LaCinema Classic HD overtreft een gewone mediaspeler door een hoge-kwaliteit HDMI-kabel, een ethernet-kabel en de gerenommeerde DLNA Twonky Media Server voor Mac en Windows. Hiermee haalt iedereen het beste uit zijn multimediabestanden.

Door de USB WiFi 802.11N-adapter (apart te verkrijgen) aan te sluiten op de LaCinema Classic HD, hebben gebruikers draadloos toegang tot het thuisnetwerk.

Beschikbaarheid

De LaCinema Classic HD is verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Resellers+, de LaCie Corner en LaCie Storage Partners, voor een adviesprijs van 229 euro (inclusief btw). Meer informatie is te vinden op www.lacie.com.

Over Neil Poulton
Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie en Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. Voor meer informatie: www.neilpoulton.com.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

# # #
Foto's in hoge resolutie vindt u op: http://www.lacie.com/nl/products/images/index.htm?id=10015

Voor meer informatie en testverzoeken: