Ingezonden persbericht


Persbericht
24 november 2009

De beurs Meesterlijk -design en ambacht in Eindhoven zeer lovend ontvangen

De beurs Meesterlijk -design en ambacht, die als nieuw onderdeel van de Dutch design Week in Eindhoven is gehouden, is door het publiek zeer lovend ontvangen. Circa 6.000 mensen bezochten de eerste editie van de beurs, waar ruim 100 vrije vormgevers, producenten en ambachtslieden hun producten persoonlijk te koop aanboden. De bezoekers beoordeelden de beurs gemiddeld met het cijfer 8. Ook de modeshows en hairfashion shows op de catwalk waren een groot succes. Reden te meer voor de organisatoren Uniquole Tentoonstellingen uit Den Haag en Onderneming & Kunst uit Amsterdam om volgend jaar de beurs Meesterlijk opnieuw te organiseren.

Volgend jaar zal de beurs plaatsvinden van donderdagavond 21 oktober tot en met zondag 24 oktober, wederom in het laatste weekeinde van de Dutch Design Week. De focus van de beurs zal liggen op de productieprocessen en ambachtelijke vaardigheden waarmee de design- en ambachtsproducten worden gemaakt. Deze zullen door middel van demonstraties, een symposium en een expositie worden belicht. Ook de deelnemers zullen hieraan in hun presentaties aandacht besteden.

Naast dagelijkse fashion- en haartrendshows op de catwalk, die dankzij het Hoofdbedrijfschap Ambachten en de Gezamenlijke Nederlandse Kappers konden worden gerealiseerd, heeft de organisatie de intentie om volgend jaar ook een talkshow te organiseren in het beursgebouw.

De website www.meesterlijk.nu zal gedurende het hele jaar dienst gaan doen als podium voor deelnemende ontwerpers en ambachtslieden. Zij kunnen hun nieuwe producten via de website onder de aandacht brengen van pers en belangstellenden.

Eens in de 2 maanden wordt een digitale nieuwsbrief verstuurd, waarvoor men zich via de website www.meesterlijk.nu kan opgeven.

Voor meer informatie: