Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 25 november 2009

Jeugdcultuurfonds maakt meedoen aan kunst mogelijk

Kinderen en jongeren die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen volgen aan een muziekschool, kunnen vanaf volgend jaar rekenen op het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds maakt mogelijk dat zij lessen volgen of materialen aanschaffen, zoals instrumenten, kostuums of schildersbenodigdheden.

Dansen, musiceren, toneelspelen, of schrijven is voor sommige kinderen nauwelijks weggelegd omdat hun ouders te weinig geld hebben. De gemeente Amersfoort start in 2010 met een pilot Jeugdcultuurfonds. Het is de bedoeling dat 100 kinderen en jongeren gebruik kunnen maken van het fonds om hun droom of wens te realiseren.

Aanvragen
Intermediairs kunnen voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar een vergoeding van de kosten aanvragen. Deze intermediairs zijn bijvoorbeeld leerkrachten, een schoolarts, een maatschappelijk werker of een medewerker van een welzijnsinstelling. Als de aanvraag van de intermediair wordt goedgekeurd, zorgt het Jeugdcultuurfonds voor directe betaling aan de cultuurinstelling. Met deze werkwijze is in Amersfoort al goede ervaring opgedaan met het Jeugdsportfonds.

Intermediair of sponsor zijn?
Er volgt voor intermediairs een bijeenkomst over het Jeugdcultuurfonds. Wilt u zich aanmelden als intermediair of als sponsor van het Jeugdsportfonds, dan kunt u contact opnemen met de consulent Marjon van Laarhoven via e-mail: jeugdcultuur@zimihc.nl

Noot voor de redactie,