Persbericht

Salesforce.com continueert CRM-succes met Sales Cloud 2 en Service Cloud 2

~ Sales Cloud 2 biedt zakelijke applicaties de voordelen van populaire webapplicaties, waardoor organisaties meer deals sluiten, hun pijplijn gevuld houden en meer winst realiseren ~

Utrecht, 25 november 2009 - Tijdens de Dreamforce conferentie zet salesforce.com, de onderneming voor zakelijke cloud computing, met de Sales Cloud 2 en Service Cloud 2 de toon voor klantsucces op het gebied van CRM voor de komende tien jaar. Sales Cloud 2, 's werelds populairste en meest complete sales-applicatie, helpt klanten succesvol te zijn en marktaandeel te winnen door zakelijke applicaties dezelfde mogelijkheden te bieden als webapplicaties voor consumenten. Service Cloud 2 brengt de kwaliteit van klantenservice naar een hoger niveau, terwijl de kosten dalen door beter gebruik te maken van de expertise van de gemeenschap. De combinatie van Sales Cloud 2 en Service Cloud 2 biedt ondernemingen een 360-graden beeld van klanten in een tijd dat het cruciaal is om goed om te gaan met iedere lead, prospect en klant.

Sales Cloud 2 - 's werelds meest complete en populaire sales-applicatie


* In 1999 veroorzaakte salesforce.com een revolutie op het gebied van sales force automation met de introductie van de Sales Cloud, die net zo gebruiksvriendelijk is als websites zoals Amazon.com en eBay.
* Vandaag de dag maken duizenden ondernemingen succesvol gebruik van de Sales Cloud, waaronder Dr Pepper Snapple Group, Yamaha Corporation of America en Dell.
* Een recent klanttevredenheidsonderzoek, onder meer dan 6.000 klanten van salesforce.com wereldwijd, toont aan dat de ondervraagde managers hun onderneming zien groeien met behulp van Salesforce CRM. Zij geven aan dat de nauwkeurigheid van de forecast is toegenomen met 40 procent, de omzet is gestegen met 27 procent en de sales-productiviteit is gegroeid met 32 procent.
* Salesforce.com heeft klanten de afgelopen tien jaar meer dan dertig nieuwe releases geleverd met ruim 1000 nieuwe features.

Sales Cloud 2 - zakelijke applicaties met de voordelen van online consumentenapplicaties Vooruitkijkend op de komende tien jaar, brengt de Sales Cloud 2 klanten de voordelen van online consumentenapplicaties met populaire diensten als Twitter, Evite, Google en Youtube. Het afgelopen jaar heeft salesforce.com al meer dan 150 nieuwe features en drie nieuwe releases geleverd, waardoor het 's werelds meest complete en populaire sales-applicatie is.


* Salesforce for Twitter: Twitter biedt eindgebruikers een gratis platform om de vraag 'Wat doe je?' te beantwoorden in maximaal 140 karakters en dit antwoord te versturen naar een gemeenschap. Salesforce for Twitter helpt sales- en marketingprofessionals om hun pijplijn te vullen en de verkoop te bevorderen door marketeers de mogelijkheid te bieden om Twitter-conversaties om te zetten in klanten en het eenvoudig te maken voor verkoopmedewerkers om tweets van interessante prospects te beantwoorden. Marketeers kunnen Twitter-campagnes opzetten die interesse verzamelen op Twitter en vervolgens meten wat de investeringen hebben opgeleverd. Verkoopmedewerkers kunnen vanuit een contact record ook tweets naar klanten of prospects versturen en deze traceren.
* Real-time Quotes: Met real-time quotes kunnen verkoopmedewerkers automatisch offertes aanmaken op basis van relevante klantgegevens. Zij kunnen de prijsinformatie eenvoudig versturen, zoals power sellers op eBay dit doen.
* Cloud Scheduler: De Cloud Scheduler stelt ondernemingen in staat om meetings met collega's, klanten en partners in te plannen. De Cloud Scheduler stelt gebruikers ook in staat meetings vanuit een contact record op te zetten met drag and drop-functionaliteit. Gebruikers kunnen zo automatisch beschikbare meeting-tijden vinden en collega's, klanten en partners een uitnodiging voor een meeting sturen.
* Mobile Content: Gebruikers van de Sales Cloud kunnen alle beschikbare documenten zoals presentaties en spreadsheets uit de Salesforce CRM content library bekijken op hun mobiele telefoon. Naast het bekijken van content, kunnen zij ook content met hun mobiele telefoon direct versturen naar klanten en prospects. De nieuwe mobiele content feature maakt content net zo toegankelijk voor de mobiele telefoon als het vinden en bekijken van video's op Youtube op mobiele apparaten.

Service Cloud 2 - Klantsucces en 'market momentum' voor de nieuwe standaard van klantenservice
* Meer dan achtduizend organisaties hebben de Service Cloud standaard in gebruik voor de activiteiten op het gebied van klantenservice. Dit zorgt voor een businessgroei van 175% per jaar.
* Organisaties die gebruikmaken van de Service Cloud zien volgens een recent extern onderzoek een toename van 28% in klanttevredenheid, 25% in call deflection, 30% in oplossing van een vraag bij het eerste telefoongesprek, 37% in productiviteit op het gebied van service en ondersteuning en 26% in klantbehoud.
* Salesforce.com is geplaatst in de leaders quadrant van Gartner's Magic Quadrant for CRM Service Support Contact.

Service Cloud 2 - Nieuwe productinnovatie voor klantenservice en support Salesforce.com kondigt een nieuw hoofdstuk aan in de klantenservice-revolutie met Service Cloud 2. De nieuwe productinnovaties die geïntroduceerd zijn voor de klantenservice-industrie zijn:


* Salesforce Knowledge: Salesforce.com biedt 's werelds eerste muti-tenant kennisbank (http://www.salesforce.com/crm/customer-service-support/knowledge-base-system/) die volledig geïntegreerd is met CRM en ontwikkeld is voor cloud computing. Salesforce Knowledge biedt een multi-channel kennisbank voor agents, klanten en partners. De kern van de Service Cloud 2 kennisbank levert dezelfde voordelen als ieder andere applicatie die ontwikkeld is op het Force.com platform, waaronder snelle implementatie, directe resultaten, eenvoudig aan te passen, automatische upgrades en meer.
* Salesforce Answers: Jarenlang hadden klantenservicecentra alleen de beschikking over kennisartikelen die ontwikkeld zijn door medewerkers van de organisatie en konden zij niet profiteren van de expertise van klanten die beschikbaar is via het web. Met behulp van de Service Cloud 2 helpt Salesforce Answers ondernemingen gebruik te maken van de expertise die voor klanten in de cloud beschikbaar is. Salesforce Answers biedt ondernemingen de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan met een unieke online klantengemeenschap, crowd-source kennis en integratie met Facebook.

"De aankondiging van vandaag markeert een nieuw hoofdstuk in het CRM-succes van salesforce.com-klanten", zegt Marc Benioff, vooorzitter en CEO van salesforce.com. "Sales Cloud 2 en Service Cloud 2 vertegenwoordigen het beste dat de industrie te bieden heeft aan sales- en marketingprofessionals, waardoor ondernemingen blijven groeien, zelfs in een tijd als deze."

Prijzen en beschikbaarheid


* Salesforce Knowledge is vanaf vandaag algemeen beschikbaar
* Salesforce for Twitter is vanaf vandaag zonder extra kosten beschikbaar op de AppExchange voor Professional, Enterprise en Unlimited klanten
* Chart Mixer, color picker, mobiele content en de partner connectie features zijn vanaf heden beschikbaar voor salesforce.com-klanten
* Real-time quotes is beschikbaar als pilot en zal naar verwachting in februari 2010 algemeen beschikbaar zijn
* Salesforce Answers zal naar verwachting beschikbaar zijn als pilot in januari 2010 en algemeen beschikbaar in februari 2010
* De cloud scheduler feature wordt naar verwachting een pilot in februari 2010

Ondersteunende materialen


* Voor meer informatie over de Sales Cloud: http://www.salesforce.com/salescloud2
* Voor meer informatie over de Service Cloud: http://www.salesforce.com/servicecloud2
* Volg salesforce.com op Twitter @salesforce

Third-party research of 6,000+ customers by Market Tools, Inc. commissioned by salesforce.com, June 2009 Magic Quadrant for Sales Force Automation by Robert P. DeSisto July 22, 2009