Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 25 november 2009

MCA lanceert www.mca.nl/kids

De nieuwe kinderwebsite van Medisch Centrum Alkmaar is sinds dinsdag 24 november online. Groep zes van de Paus Johannes RK basisschool uit Sint Pancras verrichtte de openingshandeling. Met één klik op www.mca.nl/kids kunnen ouders, kids van 0 tot 6, kids van 6 tot 12 én tieners thuis al bekijken wat zij straks in het ziekenhuis kunnen verwachten.

modern voorlichtingsinstrument
De site heeft frisse kleuren, stoere graphics en spat van het beeldscherm af. Met het online gaan van de nieuwe kinderwebsite zet de afdeling kindergeneeskunde van het MCA dit moderne voorlichtingsinstrument in, om vooraf zoveel mogelijk onbekendheid over het ziekenhuis weg te nemen.

spannend
Een behandeling of operatie is voor kinderen een spannende aangelegenheid. Veel van die spanning kan worden weggenomen door een goede voorbereiding. Op www.mca.nl/kids kunnen ouders en kids antwoord vinden op vragen als hoe de kinderafdeling er eigenlijk uitziet, wie de dokters zijn en of er ze er kunnen spelen of gamen? Ook vertellen leeftijdgenoten aan de hand van eigen ervaringen wat ze allemaal op de kinderafdeling kunnen verwachten.

kleur- en ontwerpwedstrijd
Om de site nog completer te maken, start vanaf 24 november een ontwerp- en kleurwedstrijd. Creatieve tieners worden uitgedaagd om hun deel 'cooler' te maken met graphics, wallpapers of doedel-art in de stijl van de nieuwe website. Voor jongere kinderen is er een kleurwedstrijd. De kleurplaten zijn te downloaden van de site. Meer informatie over de ontwerp- en kleurwedstrijd is te vinden op www.mca.nl/kids.

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie