Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Trojka; nieuw UC-samenwerkingverband van Interoute, Plantronics en StartReady

Schiphol-Rijk, 25 november 2009 - StartReady, Plantronics en Interoute, kondigen vandaag een samenwerking aan op het gebied van Unified Communications (UC). Onder de naam Trojka bundelen StartReady, Plantronics en Interoute hun krachten voor organisaties uit het MKB die het nieuwe werken willen omarmen. Dankzij UC zijn organisaties beter bereikbaar en wordt samenwerken, vergaderen en kennis delen makkelijker. Het initiatief van de drie partijen maakt UC tot één snel te implementeren systeem.

De drie bedrijven maken zich samen sterk onder de naam Trojka, een verwijzing naar het Russische woord Ñ'ѤоÐ'ка, dat voor drie-eenheid staat.

StartReady biedt Microsoft OCS aan als een appliance: een kant-en-klare Unified Communications-toepassing die hardware, software en alle onderliggende Microsoft-licenties in één product verenigt. Hierdoor kunnen Microsoft UC-oplossingen in zeer korte tijd bij klanten volledig geïmplementeerd worden. Dit levert kostenbesparingen tot 45 procent op. Een goede (telefoon)verbinding is daarbij essentieel. Interoute, eigenaar en operator van het geavanceerde internationaal glasvezelnetwerk voor spraak- en data- en internetverkeer, levert een Microsoft OCS SIP trunk-gecertificeerde dienst 'Interoute One' en zorgt voor een naadloze en gemakkelijke aansluiting op de UC-omgeving van StartReady. Voor de spraaktoepassingen zijn headsets met superieure kwaliteit vereist. De door Microsoft gecertificeerde UC-headsets van Plantronics helpen betere bedrijfscommunicatie en efficiëntie te bevorderen, ongeacht waar iemand werkt. Volgens Gartner worden headsets een cruciaal communicatie-instrument voor medewerkers en kunnen ze vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen zelfs verplicht worden gesteld.

Met dit initiatief speelt de drie-eenheid in op de behoefte vanuit de markt. Organisaties willen hun interne en externe communicatie beter stroomlijnen om zo competitiever te zijn. Trojka is één loket waar alle onderdelen van een goede UC-oplossing verkrijgbaar zijn. Samen bieden de drie bedrijven MKB-klanten een eenvoudige, volledige en voordelige manier om UC te integreren. Binnen Trojka heeft ieder bedrijf zijn eigen rol, maar zorgt de nauwe samenwerking voor een synergie-effect dat de klant duidelijke voordelen biedt.

Kosten besparen
Het inschakelen van Trojka voor het opzetten van een UC-omgeving geeft voordelen voor de klant. Het kostenaspect is drieledig, enerzijds worden de drie componenten van de UC-oplossing op een kosteneffectieve manier aangeboden. Anderzijds is de directe besparing op telefoonkosten aanzienlijk doordat medewerkers gratis kunnen bellen en gebruik kunnen maken van videoconferencing. Zij kunnen onafhankelijk van tijd en plaats en tegen lage kosten bellen met vaste nummers en mobiele nummers, waar ook ter wereld. Daarnaast behoren dure telefooncentra op kleine locaties tot het verleden en zijn de implementatie- en beheerkosten laag. Klanten maken met Trojka efficiëntieslagen gestoeld op het 'nieuwe werken' door op een makkelijke en efficiënte wijze informatie te delen tussen medewerkers, business partners en klanten.

Lucas Wensing, directeur van StartReady zegt: 'In de nabije toekomst kunnen bedrijven niet meer zonder Unified Communications. Trojka helpt bedrijven die de problemen die rijzen bij het thuiswerken willen aanpakken en die hun interne en externe communicatie willen stroomlijnen. Zij brengen de problematiek in kaart en zorgen vervolgens voor een snelle effectieve UC oplossing.'

Voor meer informatie zie www.trojka.nu

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 57.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 14.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transitdiensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan 1 miljard euro vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute een van de sleutelcomponenten in de digitale supplychain van Europa. Voor meer informatie zie: www.interoute.nl

Over Plantronics
Plantronics is wereldleider in persoonlijke audiocommunicatie voor professionals en consumenten: van Unified Communication-oplossingen tot bluetooth-headsets. Dankzij bijna 50 jaar ervaring in innovatie en klantgerichtheid biedt Plantronics ongeëvenaarde audio-ervaring en kwaliteit. Plantronics wordt gebruikt door elk bedrijf in de Fortune 100 en is de eerste keuze voor luchtverkeersleiding, alarmnummers en de New York Stock Exchange. Kijk voor meer informatie op: http://www.plantronics.com.

Over StartReady
StartReady maakt op Microsoft-technologie gebaseerde appliances voor 'Unified Communications' en 'Enterprise Search'. Deze appliances integreren hard- en software én beheer tot één kant-en-klaar product dat snel en eenvoudig in gebruik te nemen is. Bedrijven die StartReady appliances inzetten verkorten hun implementatietijd aanzienlijk. Daarbij neemt StartReady bedrijven ook het beheer voor de appliances uit handen waardoor beheerinspanningen aanzienlijk worden verlaagd en grote efficiency- en kostenvoordelen te realiseren zijn. StartReady is opgericht door twee ex-Microsoft medewerkers en is dankzij de goede relatie met Microsoft in staat dicht bij de bron vernieuwende technologische oplossingen te maken. Voor meer informatie: www.startready.com