Ingezonden persbericht


** PERSBERICHT **

IGNOOR VIERT VIJFJARIG BESTAAN MET KLEURRIJKE FEESTCOLLECTIE

De ultieme combinatie tussen luxe en ergonomisch design

Amsterdam, 25 november 2009 - Het is nu vijf jaar geleden dat ontwerpster Noor Wentholt haar tassenmerk 'Ignoor' startte. Wentholt zet hiermee, als telg uit een familie van leerlooiers en koffermakers, de traditie voort. Ignoor biedt de ultieme combinatie tussen luxe en ergonomisch design. Om het vijfjarig bestaan te vieren, brengt het merk een speciale feestcollectie uit. De kleurrijke 'Celebration'-collectie bestaat, naast leren tassen, uit een aantal andere leren accessoires zoals riemen en een armband. De Ignoor-producten zijn verkrijgbaar via winkels in Nederland, België en Japan. Binnenkort opent Ignoor een eigen webshop, waar ook de nieuwe collectie verkrijgbaar is.

Celebrate good times, come on!
Een Ignoor-tas is ergonomisch aangepast aan het lichaam zonder de authentieke tasvorm te verliezen. Vrouwelijke lichaamsvormen zijn de inspiratie voor de sterke, serene en organische ontwerpen. Noor Wentholt is altijd op zoek naar een combinatie van modern design en ambachtelijk vakmanschap. Comfort en stijl staan centraal. Met de lancering van de nieuwe 'Celebration'-collectie voegt Ignoor een kleurrijke reeks producten aan haar bestaande assortiment toe. Van warme kleuren als koraalrood en dieppaars tot stijlvol acaciagrijs en het altijd populaire zwart, de tassen uit deze feestcollectie zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. "De items uit deze speciale collectie zijn geschikt voor elke gelegenheid en maken van iedere outfit een feestelijk geheel," aldus Wentholt. "Vooral de Dora zal het goed doen tijdens de feestdagen. Dora is het flamboyante nichtje van het unieke polstasje Carme waar Ignoor al enkele jaren veel succes mee behaalt", vervolgt ze. Het tasje is door de magneetsluiting gemakkelijk te openen en kan met drie drukknopen aan de pols worden vastgemaakt. Dora is de perfecte eyecatcher voor elk kerst- of nieuwjaarsfeestje.

Uw reis begint bij Wentholt
Vanuit de Ignoor-studio aan de Oudezijds Achterburgwal te Amsterdam werkt Wentholt aan het in stand houden van de familietraditie. De familie Wentholt zit al sinds 1785 in het looiers- en lederwarenvak. Echte ambachtslieden, die naast leren zadels ook koffers op de markt brachten. Het logo van Ignoor is het symbool van de oneindigheid en staat daarmee voor eindeloze interactie tussen tas en lichaam en voor de continue voortzetting van het ambacht. Ignoor neemt, samen met andere opkomende Nederlandse labels zoals And Beyond, Daryl van Wouw en Mada van Gaans, deel aan het RedLight Fashion project van de gemeente Amsterdam. Dit project helpt jonge labels met het creëren van meer (internationale) media-aandacht doordat de ontwerpers kunnen wonen en werken midden in de bruisende rosse buurt van Amsterdam.

Over Ignoor
Het tassenmerk Ignoor werd in 2004 opgericht door ontwerpster Noor Wentholt. Het merk specialiseert zich in het ontwikkelen van leren tassen die de contouren van het vrouwelijk lichaam volgen. In 2007 is Wentholt een partnership met Mike Alberga aangegaan ten behoeve van de commerciële activiteiten van het label. In januari 2008 vestigde Ignoor zich in het kader van het project RedLight Fashion op de beroemde Amsterdamse 'Wallen'. Vanuit de studio aan de Oudezijds Achterburgwal steekt Wentholt het traditionele vakmanschap van haar voorouders steeds weer in een modern jasje. Ignoor-tassen zijn verkrijgbaar via zo'n 30 verkooppunten in Nederland, België en Japan. Binnenkort opent het merk ook een eigen webshop.

** EINDE PERSBERICHT **