Ingezonden persbericht


Persbericht
ZyLAB brengt versie 6.0 van het Information Access Platform uit

Versie 6.0 biedt organisaties een versnelde zoekperformance, uitgebreidere SharePoint en Outlook integratie evenals nieuwe functionaliteiten ter ondersteuning van eDiscovery vereisten

Amsterdam, 5 november- ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions (oplossingen om informatie doorzoekbaar en toegankelijk te maken), heeft de release van Versie 6.0 van het Information Access Platform (IAP) aangekondigd. ZyLAB's IAP biedt een solide basis voor de archivering en het lange termijn beheer van bedrijfskritische informatie die gevonden wordt in gedigitaliseerde documenten, elektronische bestanden, e-mail plus bijlagen en multimedia.

ZyLAB's Information Access Platform stelt de gebruikers in staat om - via een standaard browser - gegevens te vinden, te ontsluiten en te organiseren op een snelle, veilige en makkelijker manier. De nieuwste versie biedt organisaties een breed scala aan functionaliteiten en prestatieverbeteringen die het beheer ondersteunen en die daarnaast in overeenstemming zijn met de hedendaagse wet- en regelgeving.

Afgelopen maand is ZyLAB door het onderzoeks- en adviesbureau Gartner, geplaatst in het "Leaders Quadrant" van het Magic Quadrant voor Information Acces Technology 2009. Gartner omschrijft Information Access Technology in het verslag als: "De mogelijkheid bieden om informatie te vinden, te verzamelen en de relevante informatie te distilleren of het in kaart brengen van de locatie van informatie, zodat gebruikers actief naar informatie kunnen zoeken, deze kunnen analyseren en geïnformeerd kunnen blijven."

ZyLAB's IAP 6.0 bevat een groot aantal nieuwe functies die de positie van ZyLAB, als information access marktleider, ondersteunen.

Versnelde werkwijze; sneller zoeken en resultaten
De architectuur is geoptimaliseerd, zodat er nog sneller kan worden gezocht binnen nog grotere collecties documenten. Deze uitbreiding helpt gebruikers niet alleen om de exponentiële groei van de opgeslagen gegevens bij te houden, maar ook om snel informatie op te halen die nodig is om vragen te beantwoorden van klanten of toezichthouders. Deze snelheidsoptimalisatie zorgt ervoor dat de oplossing schaalbaar is en kan meegroeien met de informatietoename binnen een organisatie. Bovendien vergroot het de totale productiviteit van de gebruikers.

Uigebreide SharePoint integratie
Het ZyLAB Information Access platform kan het platform zijn achter het SharePoint Portal. Op deze manier worden de voordelen van SharePoint, als het portal voor samenwerking, integratie en communicatie, volledig benut en gebruikt u tevens ZyLAB als schaalbare XML opslag. Een verbeterde batcharchivering is toegevoegd waardoor het. selecteren van documenten en meta-kenmerken, om deze te archiveren vanuit een documentlibrary, nu mogelijk is voor kleine en grote aantallen documenten. Dit kan zowel handmatig als automatisch. De organisatie krijgt zo meer grip op hun business intelligence en heeft niet alleen beschikking over de bestanden opgeslagen op de standaard netwerken, maar ook over de informatie opgeslagen binnen het SharePoint Portal. Doordat de batch import het gemak en de interoperabiliteit van ZyLAB IAP en SharePoint Portal vergroot, worden de twee sterkste punten van deze oplossingen geoptimaliseerd.

Doorzoek ZyLAB archieven rechtstreeks vanuit Outlook 2007 Vergelijkbaar met de SharePoint mogelijkheden, stelt de ZyLAB integratie met Outlook, organisaties in staat om hun investeringen in andere business tools te optimaliseren. Daardoor voelt het voor een gebruiker, die reeds bekend is met een bepaalde interface, erg vertrouwd aan. Dankzij deze uitbreiding kunnen gebruikers makkelijker in hun archieven zoeken zonder Outlook af te sluiten of een ander interface te openen. Ze kunnen een hoge mate van productiviteit bereiken door simpelweg hun zoekterm te typen in de zoekbalk van het Outlookprogramma, dat waarschijnlijk al actief is en krijgen de zoekresultaten binnen Outlook getoond.

Naast de vele verbeteringen van het ZyLAB's IAP, voegt deze nieuwe versie ook een scala aan nieuwe functies - specifiek voor eDiscovery - toe. Daaronder: uitgebreide rapportage mogelijkheden, ondersteuning van import/export van metadata en bestanden opgemaakt in het EDRM-XML-formaat, conversie van eDocs naar TIFF formaat, uitgebreide document deduplicatie opties, eenvoudig verzamelen van elektronische bestanden van pc's en andere externe gegevensbronnen naar een centrale server en een uitgebreide bibliotheek van vooraf geconfigureerde zoekdefinities voor automatische extractie van gegevens en het automatisch aanmaken van metadata.

"Al eerder zijn onze oplossingen in publicaties en door onafhankelijke top-analystenbureaus erkend als één van de sterkste Information Access oplossingen op de markt en met deze nieuwe functionaliteiten onderscheiden we ons nog meer van de concurrenten", stelt Dr. ir Jan Scholtes, Chief Strategy Officer van ZyLAB. "Elk van de nieuwe mogelijkheden is een directe reactie op de vraag van een klant. We breiden nu niet alleen onze leidende rol uit binnen organisaties die makkelijk informatie moeten kunnen beheren en ontsluiten, maar we bouwen ook een betrouwbare reputatie op als leider in de wereld van eDiscovery."

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen. Met ruim 9.000 installaties wereldwijd en meer dan 1.7 miljoen verkochte licenties beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security, the White House en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore. Voor meer informatie: www.zylab.com