Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 25 november 2009

Meer keuzevrijheid voor hulp bij het huishouden

Voor de levering van hulp bij het huishouden per 1 januari 2010 sluit Amersfoort raamcontracten met 17 aanbieders van huishoudelijke hulp. Deze organisaties voldoen allemaal aan de in de aanbesteding gestelde eisen. Belangrijke eisen aan de geselecteerde aanbieders zijn de kwaliteit van de hulp, de continuïteit die zij kunnen bieden, de wachttijden tot het leveren van zorg, de keuzevrijheid voor de klant en de klanttevredenheid.

Vanaf 1 januari a.s. kunnen Amersfoorters die in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in aanmerking komen voor hulp bij het huishouden, terecht bij de volgende organisaties:


* Thuiszorg Het Centrum (Utrecht)

* Axxicom Thuishulp (Amersfoort)

* St. Verzorgingshuis de Koperhorst (Amersfoort)
* Stichting RAZ (Schalkwijk)

* Centraalzorg Vallei en Heuvelrug (Leusden)
* Zorgaccent (Amersfoort)

* Thuiszorg van Oranje (Amersfoort)

* Privazorg (Amersfoort)

* Amant (Amersfoort)*

* Amaris Zorggroep (Baarn)

* Tzorg (Breda)

* Vérian (Apeldoorn)

* Thuiszorg Service Nederland bv (Almelo)

* Royal Uitzendbureau (Roermond)

* Buurtzorg/Buurtdiensten (Almelo)

* Thuiszorg In Holland (Haarlem)

* Stichting St. Pieters en Blokland Gasthuis (Amersfoort)

Puntensysteem
Het college heeft gekozen voor een aanbestedingsmodel waarin iedere aanbieder die aan de criteria voldoet een contract krijgt. Alle gecontracteerde partijen worden beschreven in een Wmo-catalogus Hulp bij het Huishouden. Wmo-cliënten mogen hieruit straks zelf een aanbieder kiezen. In de Wmo-catalogus staan de organisaties gerangschikt op basis van punten die zij kunnen halen voor de onderdelen: klanttevredenheid, wachttijd en prijs. Organisaties die de meeste punten behalen worden in de catalogus het meest aanbevolen. Doordat de kwaliteit van de geboden diensten wordt gemeten, kan deze rangschikking tijdens de looptijd van de contracten worden aangepast.

Informatie aan cliënten
Mensen die op dit moment huishoudelijke hulp krijgen, zullen worden geïnformeerd over de nieuwe aanbieders en de grotere keuzevrijheid die zij per 1 januari hebben.


*Onlangs hebben Amant huishoudelijke hulp en TSN een intentieverklaring tot overname van activiteiten ondertekend. Met de verklaring streven beide partijen een overgang van Amant huishoudelijke hulp naar TSN na per 1 januari 2010. TSN zal hierbij alle diensten en verplichtingen van Amant huishoudelijke hulp overnemen. Dit houdt in, dat zowel de afspraken die Amant huishoudelijke hulp met de gemeenten heeft gemaakt als de zorgovereenkomsten met de cliënten, volledig worden overgenomen. Met de overgang van Amant huishoudelijke hulp naar TSN gaan ook alle bij de zorguitvoering betrokken medewerkers over.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort