Ingezonden persbericht


--- P E R S B E R I C H T ---

De Glasblazerij introduceert: kinderen blazen kerstballen.

Blaas je eigen bel!

Steek je handen uit de mouwen en kom glasblazen in de kerstvakantie! Beloning: je eigen kerstbal. Voor kinderen van 8 tot en met 16 jaar.

Al ruim tien jaar tonen glasblazers in de Glasblazerij Leerdam hoe goed ze kunnen blazen. Prachtige schalen en vazen zijn het resultaat. In deze kerstvakantie mogen kinderen voor het eerst zelf aan de slag. Als eerste moet je je aankleden als een glasblazer. Je krijgt daarom echte glasblaasmouwen en handschoenen aan ter bescherming tegen de hitte van het gloeiende glas. Daarna wordt uitgelegd wat je als assistent van een glasblazer moet kunnen. Je mag kiezen welke kleuren jij wilt gebruiken voor jouw kerstbal. En dan mag je, zittend op een echte glasblaasstoel, samen met een glasblazer jouw bal blazen.

Vroeger werden in de kerstbomen echte appels gehangen. De eerste glazen bal werd in 1831 werd door een zekere meneer Linder geblazen omdat hij geen geld had voor het kopen van appels. De meeste kerstballen zijn gemaakt van laboratoriumglas, heel dun en breekbaar. In de Glasblazerij werken wij op een andere manier, met grote smeltovens en blaaspijpen. De bal die jij maakt zal daarom wat zwaarder en ook minder breekbaar zijn. Maar wat is er mooier dan een kerstbal die je zelf gemaakt hebt? De mooiste bel maak je altijd zelf.

Algemene informatie:
Per uur kunnen maximaal 4 kinderen een kerstbal blazen, dus reserveren is noodzakelijk (0345 614960). Het blazen van een kerstbal kost ¤25,- per kind. Kinderen van 8 tot 16 jaar, onder begeleiding van een ouder. Toegangsprijzen voor de ouders: ¤6,50, diverse kortingen mogelijk. Gedurende de kerstvakantie kun je iedere dag terecht om kerstballen te blazen. www.glasblazerij.nl voor informatie en route.



Ingezonden persbericht