Ingezonden persbericht


Persbericht

Actiegroep Texel: DAGOBERT DUCK NIEUWE EIGENAAR VAN TEXEL

Vandaag is bekend geworden dat Dagobert Duck de koper is van Texel. Hiermee lijkt het lot van het eiland bezegeld. De bekende multimiljonair zal het eiland veranderen in een toevluchtsoord voor de welgestelden van de wereld. Dagobert kan het eiland kopen omdat de Texelaars onmogelijk zelf de hoge kosten van de nieuwe erfpacht kunnen betalen.

Eerder deze week is de Actiegroep Texel een campagne gestart om de aandacht te vestigen op de exorbitante stijging van de erfpacht. In sommige gevallen kan deze oplopen tot wel 800%. Op Texel is begrip voor een verhoging, maar is het van groot belang dat rekening wordt gehouden met de specifieke situatie op de Waddeneilanden. De waarde van de grond wordt straks verkeerd berekend, waardoor het voor bedrijven en particulieren onmogelijk op het eiland te verblijven of rendabel te kunnen exploiteren. De Actiegroep Texel heeft het rapport 'Een Faire Waddenerfpacht' gepresenteerd. Waarin wordt uitgelegd waarom een strikt marktconforme berekening van de erfpacht niet van toepassing kan zijn op de Waddeneilanden. Ook is een voorstel opgenomen hoe wel tot een faire erfpacht gekomen kan worden.

Waarom koopt Dagobert Duck het Waddeneiland Texel?

Dagobert Duck koopt het eiland omdat hij unieke kansen ziet voor een grootschalig resort opTexel en andere grootschalige ontwikkelingen om de rijken naar Texel te trekken. Dagobert Duck zal zich heerlijk thuis voelen tussen deze welgestelde personen. Hij kan zo in alle rust op zijn geld zitten en nog goed verdienen aan het eiland ook. Dagobert Duck is zeer in zijn nopjes met het rapport 'Een faire waddenerfpacht' van de Actiegroep Texel. Hiermee kan hij goede sier maken bij Minister Verburg.