Dienstenbond CNV



24 november 2009

Nieuw Sociaal Beleidskader Thieme Grafimedia groep

Bijgaand treft u het Sociaal Beleidskader zoals dat voor de gehele Thieme Grafimedia Groep gaat gelden. Dit betreft een principe-accoord dat wij met een positief advies aan onze leden voorleggen. Alle leden krijgen de gelegenheid hierover hun oordeel te geven en via het antwoordformulier hun mening te geven.

Waarom dit Sociaal beleidskader?
De afgelopen twee jaar is er flink gereorganiseerd binnen de Thieme Groep. De ontwikkelingen in de markt, maar ook de keuzes die binnen het bedrijf gemaakt werden en worden zorgden ervoor dat we als CNV Media elke keer weer over een nieuw Sociaal Plan moesten onderhandelen. Dit gebeurde per bedrijf en per situatie.

Inmiddels zijn er nogal wat veranderingen doorgevoerd binnen de totale organisatie. De aansturing is nu veel centraler en niet meer alleen per bedrijf. Er wordt nu veel meer vanuit één groep gedacht, en gestuurd.

Centrale Ondernemingsraad
In het kader van meer centraal en vanuit één groep denken is er inmiddels ook hard gewerkt aan het verbeteren van de medezeggenschap en het is goed om te vernemen dat er nu ook sprake is van een centrale ondernemingsraad (COR). Dit is belangrijk omdat de COR een belangrijke rol heeft in het functioneren van de hele groep. CNV Media is blij met die ontwikkeling. Het getuigd van het feit dat er vanuit de groep professioneler gedacht wordt.

Het Sociaal beleidskader
Dit beleidskader regelt een groter aantal zaken dan de eerdere Sociale plannen, zo is er een begeleidingscommissie die het hele beleid van de Thieme groep toetst op Sociaal gebied, Om- her- en bijscholing is completer geregeld, er wordt actief gewerkt aan opleiding voor alle werknemers, herplaatsingen binnen de totale groep zijn nu beter afgesproken. Kortom, kwalitatief is dit een beter plan dan de voorgaande bedrijfsplannen. De ingangsdatum van dit plan is 1 september 2009 en het loopt tot 1 januari 2011.

Is een ander Sociaal Plan op u van toepassing vanuit een eerdere reorganisatie binnen de Thieme bedrijven, of zijn er individuele afspraken met u gemaakt, dan blijven die afspraken overeind.


CNV Media
Wij hebben dit Sociaal beleidskader mede ontwikkeld om in deze bijzondere tijden de positie van de werknemers zoveel mogelijk te beschermen en te zorgen dat u in voorkomend geval van werk naar werk begeleid wordt.