Ingezonden persbericht


Prijsuitreiking van schrijfwedstrijd De Nijmeegse Nieuwe

Het is bijna zover! Wie mag zich als eerste De Nijmeegse Nieuwe noemen?!

De deadline voor de schrijfwedstrijd voor Nijmeegse jongeren is inmiddels verstreken. De jury buigt zich momenteel over de vele inzendingen. Op woensdag 25 november worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in de theaterzaal van Lux. Het programma begint om 20.00 uur en voor iedereen toegankelijk, de toegang is gratis. De presentatie is in handen van schrijver en theatermaker Jaap Robben, tevens stadsdichter van Nijmegen. De fijne dansplaatjes zijn afkomstig van dj WSVV. Daarnaast zijn er optredens van actrice Fatma Genç (bekend van Spangas) en schrijver Arjen Lubach.

Prijzen
De deelnemers van De Nijmeegse Nieuwe maken kans op laptop en boekenbonnen. Ook is er een publieksprijs, waarvoor de bezoekers een stem uit kunnen brengen. De winnaar daarvan ontvangt een Billy-boekenkast, met gevulde plank!

Jury
De jury voor deze schrijfwedstrijd is inmiddels compleet. Naast actrice Fatma Genç (bekend als Irmak van Spangas) en schrijver Arjen Lubach zullen Amal Karam en Noortje Kessels de teksten gaan beoordelen. Amal Karam is columnist bij De Gelderlander, dichter en journalist. Noortje Kessels is literatuurwetenschapper en recensent bij online cultuurmagazine 8Weekly.

Prijsuitreiking De Nijmeegse Nieuwe
Datum: Woensdag 25 november
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: LUX, zaal 7, Mariënburg 38-39
Toegang: Gratis
Reserveren: Reserveren@denijmeegsenieuwe.nl. (Vermeld naam, telefoonnummer en aantal kaartjes) Info: www.denijmeegsenieuwe.nl

De Nijmeegse Nieuwe is een samenwerking van Het Inter-Lokaal, Literair Productiehuis Wintertuin en Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nijmegen.




Ingezonden persbericht