Gemeente Haarlem




Start initiatief duurzaam verbouwen Vogelenbuurt & Dietsveld

Duurzaam verbouwen Vogelenbuurt en Dietsveld

De gemeente Haarlem houdt op 25 en 26 november 2009 presentaties over duurzaam verbouwen in de wijken Vogelenbuurt en Dietsveld. Tijdens de presentatie in de Koningin Emmaschool aan het Roerdompplein 19 krijgen bewoners te horen welke bouwkundige maatregelen genomen kunnen worden, welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn als het gaat om energiezuinig verbouwen. GeĂŻnteresseerden kunnen na de presentatie vragen stellen aan experts met verstand van zonnepanelen en - boilers, isolatie, bouwkundige oplossingen of financieringsmogelijkheden.


Primeur in Vogelenbuurt en Dietsveld
Veel woningen in de wijk Vogelenbuurt en Dietsveld zijn al een tijd geleden gebouwd. Vandaar dat de gemeente er voor gekozen heeft om te starten met het initiatief duurzaam verbouwen in deze twee buurten. De gemeente sluit met deze pilot aan op het landelijke energie besparingsinitiatief; Meer Met Minder (www.meermetminder.nl en www.VEH.nl).
Als blijkt dat er voldoende belangstelling voor het initiatief is, worden in de loop van volgend jaar, andere wijken in Haarlem bezocht.

Duurzaamheidslening gemeente Haarlem
Een manier om een duurzame verbouwing te financieren is met behulp van de duurzaamheidslening. De duurzaamheidslening is een lening met een laag rentetarief die door de gemeente wordt uitgegeven. Een voorwaarde is dat de lening wordt besteed aan zaken die uw huis duurzamer en energiezuiniger maken. Vanaf 4 januari 2010 kunt u deze lening aanvragen. Het aanvraagformulier kunt u vanaf 15 december bij de gemeente opvragen.

De Groene Mug
Er bestaan al vele groene initiatieven in Haarlem. Gezamenlijke projecten van woningcorporaties, banken, projectontwikkelaars, milieugroeperingen en de gemeente bijvoorbeeld. Maar ook particuliere initiatieven. Alle projecten leveren een bijdrage aan de ambitie van een klimaatneutrale stad in 2030. Een stad waarin het energieverbruik per saldo niet tot uitstoot van CO2 of andere broeikasgassen leidt. Meer informatie en inspiratie op www.degroenemug.nl.