Selecteurs op het Slappe Koord


Lancering risico beheersmodel voor het aanwerven van financieel talent

AMSTERDAM, 20091103 -- Corbulo, de arbeidsmarkt intermediair gericht op de bemiddeling van Financieel hoger opgeleid personeel, lanceert op de accountantsdag 2009 haar risico beheersmodel voor aanwerving van financieel talent. Uit onderzoek blijkt dat 75% van door organisaties zelf aangeworven personeel na 2 jaar nog slechts in functie is. Het beheersmodel van Corbulo voorziet in meer betrouwbaarheid en loyaliteit.

Corbulo is als sponsor aanwezig op de NIVRA accountantsdagen 25 november aanstaande. Het centrale onderwerp van deze dag concentreert zich rond het oog van RA / en risico management. Corbulo is gespecialiseerd in het bemiddelen van financieel managers, auditors en controllers. Uit ervaring weet de organisatie als geen ander dat bij het aanwerven van Financial professionals betrouwbaarheid een zeer belangrijke rol speelt.

Uit onderzoek (bron: recruitmentkengetallen, Kluwer 2007) blijkt dat de loyaliteit en betrouwbaarheid van door organisaties zelf aangeworven personeel beperkt is. Na 1 jaar blijkt nog 85% in dienst te zijn. Na twee jaar is dit gezakt naar 75%. Hoe is dit mogelijk?

Oorzaken kunnen zeer divers zijn. Selecteurs kunnen ervaring missen, er kan te snel en op basis van emotie keuzes gemaakt worden, afspraken worden niet nagekomen, er wordt niet geïnvesteerd in talent.
Belangrijkste valkuil is dat verwachtingen niet voldoende gemanaged worden gedurende het wervingstraject, waardoor selecteurs zich op het slappe koord begeven.

Feddo Heintz, managing director van Corbulo Specialised Staffing B.V. zegt hierover:"Corbulo weet op basis van haar nieuwe risico beheersmodel een retentie van meer dan 90% te realiseren"."Centraal hierbij staat het quality chain interview waarin binnen 30 dagen een zeer zorgvuldig Recruitment proces in nauwe samenwerking met selecteurs wordt afgestemd".""Onderdeel hierbij is een uitgebreide intake op locatie waarin cultuur, structuur, persoonlijkheidskenmerken worden geanalyseerd"." Kandidaten worden vervolgens onderworpen aan een 360 graden feedback model waar door middel van een diepte interview, referenties en een psychologische test de verwachtingen van kandidaten worden gemanaged en de voorspelbaarheid van een effectieve aanwerving enorm toeneemt"." Corbulo realiseert sinds invoering van haar risicobeheermodel een 10-20% hogere retentie dan gemiddelde in house Recruitment."

Als kennismaking met Corbulo's nieuwe risico beheersingmodel zal de organisatie deelnemers van de Nivra Accountantsdagen een gratis loopbaan assessment aanbieden. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.corbulo.net.