NCOD wint Gouden Gazelle


Amersfoorts detacheringsbureau snelste groeier van Midden Nederland

AMERSFOORT, 20091125 -- Ieder jaar reikt het Financieel Dagblad de zogenaamde Gazellen Awards uit: prijzen voor de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Dinsdag 24 november werden in Zeist de prijswinnaars voor midden Nederland bekend gemaakt. Het Amersfoortse detacheringsbureau NCOD (Nederlands Centrum voor Overheidsdiensten) heeft daarbij in de categorie Middelgrote Bedrijven de Gouden Gazelle in de wacht weten te slepen.

Om mee te kunnen dingen naar de Gazellen Awards moeten bedrijven over een periode van drie jaar aan verschillende criteria voldoen. Bij aanvang dienen ze een minimale omzet te genereren, daarnaast moeten ze financieel gezond zijn, een omzetgroei van minstens 20% over drie jaar boeken en geen verliezen hebben geleden. Landelijk leidden deze voorwaarden dit jaar tot 691 nominaties, verdeeld over drie categorieën en zeven regio's.

Dat NCOD de Gouden Gazelle mee naar huis mocht nemen, vervult de directie met trots. "We zijn een jong bedrijf, dat de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt," vertelt Dick Noordzij, partner van NCOD, "Om dit door deze award onderstreept te zien, is natuurlijk prachtig." Samen met Nico van den Bergh en Joop Blok richtte Noordzij in 2005 het Nederlands Centrum voor Overheidsdiensten op, een detacheringsbureau dat zich richt op overheid en non-profit. "We zijn begonnen met de vakgebieden Personeel & Organisatie en Ruimtelijke Ordening, en hebben dat inmiddels uitgebreid tot een breed scala van dienstverlening. Van salarisadministratie en financiën tot projectleiding, en van ICT tot interim management. We werken specifiek voor organisaties in de publieke sector, waaronder gemeenten en provincies, zorg- en onderwijsinstellingen, waterschappen, GGD's en woningcorporaties. Zo maakten we een groei door van nul tot ruim honderdtwintig mensen die namens NCOD aan de slag zijn."

Hoe verklaart NCOD dit succes? "Wij hebben gekozen voor een heldere, kleinschalige bedrijfsstructuur," aldus Blok. "Geen accountmanagers, functionarissen en assistenten - ook de directieleden zijn gewoon aan het werk bij opdrachtgevers in hun eigen vakgebied. Daarnaast zijn voor verschillende bedrijfsonderdelen aparte BV's opgericht, waarin het vakspecialisme van de medewerkers goed tot zijn recht komt. Dit zijn de bedrijven Xproject, PSR, Financiën en XPublic. Door deze aparte bedrijfsonderdelen binnen NCOD houden we korte lijnen, ook als we groeien."

De toekomst ziet NCOD positief tegemoet. "Uiteraard gaat de huidige kredietcrisis ook aan ons niet geheel ongemerkt voorbij," geeft Van den Bergh toe, "maar dit vertaalt zich in een minder sterke groei - omzet en rendement blijven bij NCOD prima op orde. We hebben er vertrouwen in dat we deze lijn in 2010 kunnen voortzetten. Met onze persoonlijke benadering en flexibele instelling onderhouden we goede relaties met onze opdrachtgevers. En..." voegt hij er lachend aan toe, "...we hebben natuurlijk de allerbeste medewerkers van Nederland in dienst!"

NCOD





Ingezonden persbericht