Barcelona meest gewilde stedentrip bij singles


OOSTERHOUT, 20091125 -- Singles reizen voor een korte stedentrip het liefst af naar Barcelona. Zo'n 42 procent geeft de voorkeur aan deze Zuid-Europese stad voor een paar dagen sightseeing. Ook Rome kan rekenen op een warme belangstelling van de single reiziger. Maar liefst 30 procent geniet hier graag van La Dolce Vita. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl.

Populaire steden
Een singles stedentrip is een handige en prettige manier om zowel nieuwe mensen als een nieuwe stad te leren kennen. Maar welke steden zijn nu hot en welke not? Barcelona blijkt voor de single met 42 procent de meest ultieme stad voor een korte citytrip. Ook Rome blijkt erg in trek. Zo'n 30 procent zou hier graag een paar dagen willen genieten van zowel culinaire en culturele hoogstandjes. Een gedeelde derde plaats is weggelegd voor een romantisch Venetië en metropool Londen. Minder populaire bestemmingen zijn er ook. De single loopt niet echt warm voor een weekendje Antwerpen (6%) of Nice (5%).

Geld & vakantie
Uit dezelfde enquête blijkt dat ruim een derde van de singles twee keer per jaar op vakantie gaat. Nog eens 21 procent pakt zelfs drie keer per jaar de koffers en een kleinere 10 procent zegt zelfs 4 tot 5 keer per jaar vakantie te vieren. Op de vraag wat men maximaal wil besteden aan een zomervakantie van 14 dagen vindt ruim een kwart 1500 euro het maximum. Voor 21 procent mag een vakantie wel 2000 euro kosten en voor nog eens 11 procent blijkt 2500 euro de limiet.





Ingezonden persbericht